Quantcast
Η κρίση "χτύπησε" και τη Μύκονο - Ξενοίκιαστα μαγαζιά στον πιο εμπορικό δρόμο του νησιού - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Η κρίση “χτύπησε” και τη Μύκονο – Ξενοίκιαστα μαγαζιά στον πιο εμπορικό δρόμο του νησιού – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με ενοικιαστήρια έχουν γεμίσει τα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια της Μυκόνου. Αν κάποιος κάνει μια σύντομη βόλτα, θα διαπιστώσει πως η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στη Χώρα, που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο του νησιού, είναι γεμάτη με άδεια μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιαστή.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα υψηλά ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή ”αέρα” για ένα ακίνητο στα Ματογιάννια αγγίζει τα 300.000 ευρώ, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Αν συνυπολογιστούν τα έξοδα για τους υπαλλήλους και οι πάγιοι λογαριασμοί , τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην είναι βιώσιμες.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η πτώση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Μυκόνου. Κι αυτό, γιατί λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου τους καλοκαιρινούς μήνες, η βόλτα στη Χώρα καθίσταται απαγορευτική ορισμένες μέρες. Έτσι οι κρουαζιέρες, δεν αποφέρουν τα ανάλογα έσοδα στα μαγαζιά, ενώ πλέον κανείς μπορεί να πραγματοποιήσει τα ψώνια του και στις παραλίες του νησιού, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν σχεδόν τα πάντα.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στη μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

Δείτε το βίντεο του mykonos live tv


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.