Quantcast
Telegraph: «Αν ταξιδέψετε στην Ελλάδα, πάρτε μαζί σας μετρητά» - enikonomia.gr
share

Telegraph: «Αν ταξιδέψετε στην Ελλάδα, πάρτε μαζί σας μετρητά»

δημοσιεύτηκε:

Οι Βρετανοί τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά, καθώς δεν αποκλείεται να κλείσουν τα ΑΤΜ, σε περίπτωση που κλιμακωθεί  η οικονομική κρίση, προειδοποιεί το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει τη χώρα μας για τις διακοπές τους να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις».

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικοί ειδικοί συστήνουν στους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά για τουλάχιστον τρεις με πέντε ημέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα νέο «μεγάλο» πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτά του 2010 και το 2012.

Ωστόσο, ο ΕΟΤ διαβεβαίωσε τη βρετανική εφημερίδα ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.