Quantcast
Τσακαλώτος: Είναι πιθανό η ΝΔ να έρθει στην εξουσία - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Είναι πιθανό η ΝΔ να έρθει στην εξουσία

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξή του στο CNBC και σε ερώτηση για το αν σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη στήριζε ως προς την επαναδιαπραγμάτευση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα αλλάζαμε την άποψή μας για τα πλεονάσματα μόνο και μόνο επειδή θα ερχόταν στην εξουσία η ΝΔ, κάτι που είναι πιθανό, αλλά στην απίθανη και ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε. Δεν θα τους στηρίζαμε όμως σε πολλούς άλλους τομείς, ιδιαίτερα αφού δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόγραμμά τους. Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας υπολόγισε το κόστος των ανακοινώσεών τους στα 5 δισ. ευρώ μόνο το πρώτο έτος και άλλα 4 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν έχουμε κάποια σοβαρή απάντηση από την ΝΔ από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης ότι δεν διαφωνεί με τον πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα των πλεονασμάτων και πρόσθεσε ότι “πρέπει να το κάνουμε και θα ήταν καλό η ΝΔ να είχε λιγότερο συγκρουσιακή στάση ώστε πράγματι να μπορέσουμε να έχουμε συναίνεση στο θέμα αυτό”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.