Quantcast
Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Το δημοσίευμα του BBC είναι μία γραφικότητα - enikonomia.gr
share

Ξυδάκης στον Realfm 97,8: Το δημοσίευμα του BBC είναι μία γραφικότητα

δημοσιεύτηκε:

“Το άρθρο 4 περιγράφει ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε επιτρέπεται να επιτρέψει αναφορά σε οτιδήποτε ίσως μπορεί να μεταβάλει σύνορα ή να προβάλει άλλες διεκδικήσεις αλυτρωτισμού, αυτό είναι σαφές”, είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του BBC υπό τον τίτλο ‘Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας – Οι Σλάβοι-Μακεδόνες’.

“Μία γραφικότητα είναι. Το αξιολογείς όσο μπορεί να είναι. Ήδη κάποιοι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχολίασαν χθες ότι δεν υφίσταται τίποτα και ότι θα ζητήσουν επανέκδοση. Στην Ελλάδα με βάση τις διεθνείς συνθήκες αναγνωρίζεται μία εθνοτική μειονότητα, την οποία μάλιστα δεν την αναγνωρίζει καν η Συνθήκη της Λωζάνης ως εθνοτική αλλά ως θρησκευτική, μουσουλμανική. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε όμως ότι στην Ελλάδα υπάρχουν γλωσσικές μειονότητες και θρησκευτικές… Δεν υπάρχει θέμα ούτε εδαφικής, ούτε καν πληθυσμιακής διεκδίκησης”, δήλωσε ο κ. Ξυδάκης και ανέφερε:

“Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, δεν άνοιξε κανένας ασκός, και για την Κέρκυρα μιλούσαν και για την Κρήτη έγραφαν. Διάφορα πράγματα γράφουν τα οποία δεν έχουν καμία πραγματική σημασία. Είναι πώς αξιολογείς εσύ, τι εθνική αυτοπεποίθηση έχεις και τι εικόνα έχεις για την χώρα σου, για το Σύνταγμα σου, για τους θεσμούς σου”.

“Εάν ένα φροντιστήριο της εβραϊκής κοινότητος διδάσκει εβραϊκά, τι θα κάνουμε; Δηλαδή εάν υπάρχουν 3.000 άνθρωποι που μπορούν να τραγουδήσουν ένα τραγούδι στα ντόπια, αυτό θα κλονίσει την κυριαρχία και το σφρίγος του ελληνικού κράτους; Η Συμφωνία των Πρεσπών που είναι διπλωματικό μέσο και δεν είναι ούτε πολεμικό, ούτε ψυχροπολεμικό, το προβλέπει, το διευκρινίζει και το διατυπώνει με μεγάλη σαφήνεια… Εάν σε 200 ή 500 χρόνια συμβεί κάτι άλλο θα το αντιμετωπίσουν οι Έλληνες εκείνης της εποχής”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

“Τώρα αυτές οι ανησυχίες ότι 5.000 άνθρωποι που τραγουδάνε ένα τραγούδι σε ένα πανηγύρι συγκροτούν απειλή για την Ελλάδα και την ελληνική Δημοκρατία είναι λίγο υπερβολικές. Όπως κάποιοι τραγουδούν ακόμα ένα αρβανίτικο ή μιλούν βλάχικα σε ένα χωριό, δεν συγκροτούν καμία απειλή για κανέναν”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.