Quantcast
Κύρτσος στον Realfm 97,8: Ο κόσμος είναι καταχρεωμένος - Είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο - enikonomia.gr
share

Κύρτσος στον Realfm 97,8: Ο κόσμος είναι καταχρεωμένος – Είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο

δημοσιεύτηκε:

“Νομίζω ότι μετά από μία περίοδο απουσίας η Κομισιόν επιστρέφει και κάνει κάποιες υποδείξεις. Δεν είμαι σίγουρος εάν τις εννοεί ή απλά θέλει να είναι καλυμμένη για αυτά που έρχονται. Δηλαδή, υπάρχουν γκρίζες περιοχές στην ελληνική οικονομία και μπορεί να πάμε ξαφνικά χειρότερα”, είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Το πρώτο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια είναι ότι την τελευταία τετραετία διπλασιάστηκε το ιδιωτικό χρέος. Ο κόσμος είναι καταχρεωμένος, είναι επί δύο το χρέος το ιδιωτικό από ότι ήταν στο ξεκίνημα της κυβέρνησης Τσίπρα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι με εξαίρεση κάποια τουριστικά ακίνητα, τουριστικές περιοχές και ορισμένες καλές περιοχές, έχει καταρρεύσει η αξία των ακινήτων. Δηλαδή οι περισσότεροι, έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα, έχουμε ένα στεγαστικό δάνειο το οποίο πληρώνουμε 10 χρόνια και αυτά που χρωστάμε τώρα, μετά από 10 χρόνια ταλαιπωρίας οικονομικής, είναι περισσότερα από την εμπορική αξία του ακινήτου”, σημείωσε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε:

“Οι περισσότεροι έχουμε φορτωθεί δάνεια τα οποία δεν έχουν καμία οικονομική λογική πλέον εάν δεν εφαρμοστεί μία πολιτική… Ξέρουν ότι έχουν υπερχρεώσει τον κόσμο, ξέρουν ότι έχει καταστραφεί η οικογενειακή περιουσία και απλώς όλοι μαζί και οι θεσμοί και οι τράπεζες και η κυβέρνηση επινοούν ένα σύστημα ότι δήθεν θα πάμε στο μέλλον. Αλλά πώς θα πάμε στο μέλλον; Με αυτούς τους όρους; Θα χρωστάμε περισσότερα από αυτά που έχουμε, αφού έχουμε πληρώσει 10 χρόνια; Είμαστε σε ένα οικονομικό αδιέξοδο πλέον”.

Σχετικά με την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “είναι απαράδεκτη η ενέργεια αυτή του Γεωργιάδη, τον απομακρύναμε από τις κομματικές του θέσεις, κάναμε και αναστολή της κομματικής του ιδιότητας”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.