Quantcast
Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8 για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα: Αποκλείεται μία νέα κυβέρνηση να αφήσει τον νόμο - enikonomia.gr
share

Βόζεμπεργκ στον Realfm 97,8 για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα: Αποκλείεται μία νέα κυβέρνηση να αφήσει τον νόμο

δημοσιεύτηκε:

“Εγώ περιμένω να δω καταρχάς ποιοι απαρτίζουν τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή που το προτείνει και ποιο είναι το σκεπτικό. Υποτίθεται ότι αυτή η επιτροπή ζήτα αναθεώρηση του ποινικού κώδικα. Ως προς την εγκληματική οργάνωση ζητά ελάφρυνση του νομοθετικού πλαισίου, ως προς εκείνους που πετούν μολότοφ από κακούργημα να μετατραπεί σε πλημμέλημα”, είπε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη, σχετικά με τις αλλαγές που εξετάζονται σε διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα.

“Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορούν αυτές οι πρόνοιες να περάσουν, δεν είναι λογικό… Το πλημμέλημα σπάνια θα μπει στη φυλακή, το κακούργημα που προβλέπει κάθειρξη πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις διατάσσεται εγκλεισμός στον δεύτερο βαθμό… Σε κάθε περίπτωση εγώ θα πω ότι αποκλείεται μία νέα κυβέρνηση να τον αφήσει τον νόμο”, σημείωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση θα έχει αλλάξει, έρχονται εκλογές, αλλιώς θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Δεν μπορώ να προκαταβάλλω το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα θα είναι μία άλλη κυβέρνηση με διαφορετική σύνθεση και εκεί θα δούμε ξανά τους νόμους αυτούς, όπως και τον νόμο Παρασκευόπουλου και την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας για να μπορέσουμε επιτέλους να συνεννοηθούμε και με τους τρομοκράτες πώς θα μπαινοβγαίνουν και εάν θα μπαινοβγαίνουν από τις φυλακές. Πρέπει κάπου να αποκατασταθεί η ασφάλεια του πολίτη”.

Σχετικά με τα πρώτα 16 ονόματα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο του η κ. Βόζεμπεργκ ανέφερε μεταξύ άλλων: “Εμένα με ενδιαφέρει οι υποψήφιοι να έχουν μία κοινωνική ή επαγγελματική διαδρομή, εδώ είδαμε απλώς μία πρώτη ιδέα συμψηφισμών των Αριστεροπασοκικών παλιών δυνάμεων. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.