Quantcast
Αλεξιάδης στον Realfm 97,8: Δεν θα αφήσουμε την πρώτη κατοικία των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων χωρίς προστασία - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης στον Realfm 97,8: Δεν θα αφήσουμε την πρώτη κατοικία των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων χωρίς προστασία

δημοσιεύτηκε:

“Για την πρώτη κατοικία να είστε σίγουροι ότι αναμένουμε τα καλύτερα”, είπε ο συντονιστής της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Ο νόμος Κατσέλη δεν έχει λήξει, έχει λήξει μόνο ένα συγκεκριμένο άρθρο το οποίο πάει να αντιμετωπιστεί τώρα με τη διάταξη, ολοκληρώνεται ο διάλογος με τους θεσμούς, θα έρθει τις επόμενες μέρες -πιθανά και αύριο- η διάταξη στη Βουλή και θα λύνει αυτό το θέμα. Κάναμε αυτόν το διάλογο επειδή το θέμα αφορά τις τράπεζες και οι ελληνικές τράπεζες υπάγονται στην ΕΚΤ και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι χωρίς να το συζητήσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε τις λαϊκές κατοικίες, την πρώτη κατοικία, τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες χωρίς προστασία”, δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Ερωτηθείς εάν αυτό που αναμένουν να έρθει θα είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με τους θεσμούς, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε: “Θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου, διότι είμαστε στην ΕΕ και πρέπει να συζητάμε με τα ευρωπαϊκά όργανα. Από εκεί και πέρα σε έναν διάλογο θέτει ο καθένας τα πλαίσια και τα όρια, από τη δική μας τη μεριά έχουν τεθεί αυτά τα όρια. Εμείς θα κινηθούμε ανάμεσα σε δύο όρια, το ένα είναι η προστασία της λαϊκής πρώτης κατοικίας των χαμηλών των μεσαίων εισοδημάτων. Δεν μας ενδιαφέρει να προστατέψουμε την κατοικία των 12 εκατ. ευρώ με πισίνα και διάφορα άλλα του μπαταξή ο οποίος επιλέγει να έχει χρήματα στο εξωτερικό και όχι να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί, μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε και να προστατεύσουμε τους πολίτες οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση… Έρχονται οι διατάξεις και θα δείτε ότι πραγματικά θα είναι μία μεγάλη ανακούφιση. Σε προεκλογική περίοδο είμαστε, είναι δυνατόν σε προεκλογική περίοδο να πυροβολήσουμε τα πόδια μας; Εμείς θα δώσουμε την καλύτερη λύση με κριτήριο τι είναι καλό για τους πολίτες και την κοινωνία, όπως κάναμε μέχρι τώρα”.

“Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε κατοικίες, καταλαβαίνουμε τους μεσαίους και ιδιαίτερα τα μεσαία και πολύ χαμηλά εισοδήματα τα οποία δεν είναι αποτέλεσμα φοροδιαφυγής αλλά πραγματικής οικονομικής κατάστασης. Ένας μεγάλος αριθμός πολιτών αναγκάστηκε και έβαλε το σπίτι του για να πάρει επιχειρηματικά δάνεια για να μπορέσουν να ζήσουν οι επιχειρήσεις τους. Εμείς θέλουμε με κριτήριο την περιουσία του πολίτη, τις καταθέσεις του στην τράπεζα και το ύψος του δανείου να προστατέψουμε και επιχειρηματικά δάνεια. Όσοι ποντάρουν σε καταστροφολογία και σε αρνητικές οικονομικές ειδήσεις θα πέσουν έξω”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο συντονιστής της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.