Quantcast
Μπαλάφας: Δεν αποκλείεται να δοθεί δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους - enikonomia.gr
share

Μπαλάφας: Δεν αποκλείεται να δοθεί δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει η κυβέρνηση επίδομα Πάσχα άφησε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.

«Την τριετία των μνημονίων ήταν φυσικό να είμαστε ζορισμένοι, κάτω από πολύ σκληρή εποπτεία», δήλωσε στον Θέμα 104,6 ο κ. Μπαλάφας συμπληρώνοντας ότι «μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, ακολουθούμε μία πολιτική να δώσουμε ανάσες και μέτρα ανακουφιστικά στα λαϊκά και μεσαία στρώματα που χτυπήθηκαν ιδιαίτερα τα χρόνια όλων των μνημονίων. Όπου υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, κάνουμε ορισμένα μέτρα τέτοιου είδους».


«Σε αυτά τα πλαίσια, δεν αποκλείεται τίποτα. Κάναμε τον κατώτατο μισθό, τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών, δεν κόπηκαν οι συντάξεις που ήταν το μεγάλο ατού της ΝΔ και βγήκαμε στις αγορές. Σε αυτά τα πλαίσια, κρατώντας τις υποχρεώσεις μας, γιατί έχουμε υποχρεώσεις για μεγάλα πλεονάσματα για δημοσιονομικό μαξιλάρι, βλέπουμε και το ζήτημα των ανακουφιστικών μέτρων, μέτρων ανάσας για τον πολύ κόσμο», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην παρενόχληση του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας από τουρκικά μαχητικά, ο κ. Μπαλάφας είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που από τουρκικής πλευράς έχουμε τέτοιες επικίνδυνες και απαράδεκτες προκλήσεις τις οποίες εμείς αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Περισσεύουν από την τουρκική πλευρά οι απειλές και οι ενέργειες που γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Στην κυβέρνησή μας, δεν της αρέσει η τζάμπα μαγκιά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Τέλος, ο κ. Μπαλάφας εκτίμησε ότι «το 2019 θα γίνουν σίγουρα οι εκλογές», αν και όπως τόνισε «θεωρητικά, τίποτα δεν αποκλείεται». «Αν ακούγαμε ορισμένους όπως τον κ. Μητσοτάκη θα είχαν γίνει εκλογές από το Μάρτιο του 2016. Θα γίνουν εκλογές όταν πρέπει και δεν χρειάζεται καμία ανησυχία», κατέληξε.


Πηγή: ΘΕΜΑ 104,6

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.