Quantcast
Ρήγας: Η κλιμάκωση της έντασης κάνει πιο πιθανό ένα “ατύχημα” στο Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Η κλιμάκωση της έντασης κάνει πιο πιθανό ένα “ατύχημα” στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ό,τι υπερβαίνει τα παραπάνω, είναι εξωφρενικά και αυτά που ισχυρίζεται η γείτονα χώρα θα αντιμετωπίζονται με απόλυτο τρόπο, ψύχραιμο και αποφασιστικό. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Παναγιώτης Ρήγας υπογράμμισε ότι «με την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η τουρκική αεροπορία και την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε «ατύχημα» δημιουργώντας προβλήματα και στις δύο χώρες».

«Θέλει μεγάλη προσοχή , δεν μπορεί οι Τούρκοι να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, δεν συμβάλλουν στην καλή γειτονία και την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Όπως τόνισε ο Αν. Υπ. Άμυνας, «δεν υπάρχει ενδοτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας. Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Δεν μπορώ να ακούω ότι «πρέπει να καταρρίψουμε αεροσκάφη». Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους και νηφαλιότητα και φυσικά δεν χρειάζονται «κορώνες» από διάφορους», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπ. Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος σχολιάζοντας τις προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη, ο κ. Ρήγας είπε ότι «η επίσημη θέση της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά είναι ότι αυτά τα οποία λέμε είναι δεδομένα και συγκεκριμένα. Ό, τι άλλο λέγεται, δεν αποτελεί θέση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ».


Παράλληλα σημείωσε ότι «οι δηλώσεις Κατρούγκαλου στην Αττάλεια για τους υδρογονάνθρακες και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα. Ο Υπ. Εξωτερικών υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο και τον πιο αποτελεσματικό τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.