Quantcast
Γιώργος Τσίπρας: Πολύ θετικό το κλίμα με τους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας - Τι λέει για το ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια - enikonomia.gr
share

Γιώργος Τσίπρας: Πολύ θετικό το κλίμα με τους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας – Τι λέει για το ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια

δημοσιεύτηκε:

Το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με σημαντικούς επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, χθες, στη Θεσσαλονίκη, ήταν πολύ θετικό, ανέφερε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», επισημαίνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο και στα οικονομικά ζητήματα, δημιουργεί ένα πολύ θετικό κλίμα, και αυτό «το θέλουν πολύ και οι γείτονες μας».

«Στη σύσκεψη», είπε ο κ. Τσίπρας, «δεν εκφράστηκαν παράπονα. Και δεν θα ήταν και κακό να εκφραστεί κάποιο παράπονο, σε μια σύσκεψη όλα υπάρχουν, αλλά το μόνο που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα είναι το άσχημο κλίμα που υποτίθεται επικράτησε. Ήταν πολύ θετικό το κλίμα».

Συνεχίζοντας, είπε, ότι αν και η Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία αφορούσε κυρίως πολιτικά ζητήματα, εντούτοις, τα άρθρα 13, 14 και 15 αναφέρονται σε οικονομικά θέματα, «στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων», ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών, εκτίμησε ότι «ο ιδιωτικός τομέας θα ανοίξει καινούργιους δρόμους στις μεταξύ μας σχέσεις» και ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες, όπως εκφράστηκε και χθες στη συνάντηση, θα εκμεταλλευτούν στο μέγιστο δυνατό τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε και για την πρόθεση και των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια συμφωνία αναφορικά με τη φορολόγηση των ελληνικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στη Βόρεια Μακεδονία, ώστε να λυθεί και το ζήτημα της διπλής φορολόγησης, αλλά γι’ αυτό, όπως είπε, θα χρειαστεί παραπάνω από ένας χρόνος.

Σημείωσε, επίσης, ότι στη σύσκεψη έγινε αναφορά στις ευκαιρίες που ανοίγονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις και στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας επιθυμούν να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα σε σχέση με προϊόντα άλλων γειτονικών χωρών.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από τους γείτονες για μεταφορά τεχνογνωσίας («know how)» για τη Δημόσια Διοίκηση και άλλα ζητήματα, και ότι ανοίγεται αυτή τη στιγμή ένας καινούργιος δρόμος για την ελληνική οικονομία με τη γειτονική μας χώρα.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.