Quantcast
Παραίτηση-"βόμβα" προϊσταμένου από την Αρχή για το ξέπλυμα - Τι αναφέρει στην επιστολή του - enikonomia.gr
share

Παραίτηση-“βόμβα” προϊσταμένου από την Αρχή για το ξέπλυμα – Τι αναφέρει στην επιστολή του

δημοσιεύτηκε:

Βαριές καταγγελίες εκτοξεύει ο απομακρυνθείς προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο οποίος υποστηρίζει ότι υποβιβάστηκε αναιτίως σε απλό υπάλληλο και μετατέθηκε σε άλλη μονάδα της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα.

Στην επιστολή του -δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»- που απευθύνεται προς την πρόεδρο της Αρχής Εισαγγελέα Άννα Ζαΐρη, ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες επισημαίνει:

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ και να με τοποθετήσετε στην Β’ Μονάδα της Αρχής (Χρηματοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου».

Η απομάκρυνση και η καταγγελία

Ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταγγέλλει:

«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα».

«Οι υποθέσεις αυτές» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απευθυνόμενος στην εισαγγελέα Άννα Ζαΐρη «έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε».

«Όπως ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω με την παρούσα την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για την διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή» συνεχίζει ο τέως προϊστάμενος ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στην επιστολή-βόμβα ο απομακρυνθείς προϊστάμενος Ερευνών κάνει λόγο για αναιτιολόγητο υποβιβασμό του. Όπως σημειώνει στο υπόμνημα προς την πρόεδρο της Αρχής εισαγγελέα Άννα Ζαΐρη, τον αναπληρωτή πρόεδρο Ιωάννη Αγγελή και τα μέλη της Α’ Μονάδας της Αρχής στους οποίους κοινοποιεί την επιστολή του, στις αρχές του 2019 η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα τον είχε αξιολογήσει με Άριστα (10).

Όπως γράφει στην επιστολή του, πριν από λίγο καιρό η κυρία Ζαϊρη είχε γράψει για τον τέως προϊστάμενο Ερευνών:

«Πρόκειται για υπάλληλο που διαθέτει υψηλό βαθμό εχεμύθειας, τεχνικές ικανότητες, προθυμία και αποδοτικότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων της υπηρεσίας. Είναι πειθαρχημένος και ταυτόχρονα αναλαμβάνει σωστές πρωτοβουλίες, όταν και όπου χρειάζεται.

Είναι ικανότατος στη συλλογή πληροφοριών και απόλυτα αξιόπιστος στην τήρηση της μυστικότητας και τη μη διαρροή πληροφοριών της Αρχής. Διαθέτει διοικητικές ικανότητες και εκτελεί τα καθήκοντα του προϊσταμένου του Τμήματος Ερευνών με σεμνότητα, διάκριση, ηρεμία και πνεύμα υπηρεσιακής συνοχής. Μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ευθύνες που αναλαμβάνει και έχει δυνατότητες εξέλιξης».

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, dikastiko.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.