Quantcast
Επίθεση Καμμένου σε Κοτζιά: Εμπλέκεται σε απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο - BINTEO - enikonomia.gr
share

Επίθεση Καμμένου σε Κοτζιά: Εμπλέκεται σε απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Συνέχεια στον «πόλεμο» του με τονΝίκο Κοτζιάέδωσε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Κοτζιάς θα έχει οδηγηθεί τουλάχιστον στη δικαιοσύνη. Τα στοιχεία που προκύπτουν πλέον και από τις απαντήσεις τις κοινοβουλευτικές που στέλνει ο κ. Κατρούγκαλος. Εδώ μιλάμε για μία απάτη που δεν έχει ξαναγίνει στο ελληνικό δημόσιο. Την απάτη την έκανε ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Κοτζιάς έστησε τον διαγωνισμό αυτό. Ο διαγωνισμός στην προκήρυξη του στο φυλλάδιο στην ΕΕ είναι διαφορετικός από αυτόν που υπάρχει στην εφαρμογή της σύμβασης. Η σύμβαση ακόμα 1,5 μήνα δεν έχει δοθεί στη Βουλή. Δεν υπάρχει η σύμβαση αυτή ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, στο νομικό τμήματα του ΥΠΕΞ δεν έχει πάει ακόμα η σύμβαση και πέραν αυτού η εταιρεία που έχει γίνει δείχνει ζημίες», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«250.000 βίζες το χρόνο και δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ. Είναι ξεκάθαρα απάτη. Και το υποστηρίζω και θα υποστηριχθεί στη Δικαιοσύνη για να καταλάβει ο ελληνικός λαός οι βίζες το χρόνο είναι 250 εκατ από αυτές τις χώρες. Η σύμβαση έχει αξία 15 εκατομμύρια. Βάσει του δικαίου των συμβάσεων η σύμβαση εκτιμάται γύρω στο 1 δισ. Από το 1 δισ. πήγε στα 15 εκατομμύρια. Η εταιρεία που την πήρανε είναι εταιρείες που είχαν αρχικό κεφάλαιο κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια σημείωσε πως «Αν πήρε χρήματα ( ο κ. Κοτζιάς) δεν το ξέρω. Θα το βρει η δικαιοσύνη. Η απάτη είναι ότι εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και απιστία σε βάρος του υπάρχει. Η σύμβαση αυτή είναι μία σύμβαση που η προκήρυξη της δεν έχει σχέση με την εφαρμογή της. Δεν έχει ακολουθήσει το δίκαιο των συμβάσεων. Έχουμε καταθέσει μία επίκαιρη επερώτηση που θα συζητηθεί και όλα αυτά τα στοιχεία θα πάνε στη Δικαιοσύνη. Άρα ο κ. Κοτζιάς σίγουρα δεν θα είναι. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας τον ξήλωσε όταν εγώ του έδωσα τον φάκελο των στοιχείων. Πέραν αυτού ξήλωσε και τους συνεργάτες του, ο δε κ. Κόκκινος γ.γ. του υπουργείου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που επικοινώνησε με καταζητούμενο με διεθνή ένταλμα σύλληψης ζητώντας στοιχεία για τον Καμμένο. Επικοινώνησε με διωκόμενο στην Κοπεγχάγη ζητώντας του σε τηλεφωνική επικοινωνία στοιχεία για τον Καμμένο».

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι η κάλπη των εθνικών εκλογών θα στηθεί στη χώρα τον Οκτώβριο.

«Πιστεύω ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο», είπε αρχικά για να συμπληρώσει: «Έχω την εντύπωση πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών οι εθνικές εκλογές θα προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας –είδατε τι μέσα μεταχειρίστηκε, με αποστασίες και μεταγραφές – να έχει μία πλειοψηφία η οποία θα κρατήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Πιστεύει ότι τον Οκτώβριο θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της εξόδου της χώρας από την εποχή του μνημονίου και πιστεύω ότι κύριο ρόλο θα παίξουν τα ενεργειακά».
Σε σχέση με τα ενεργειακά σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι μετά τις ενεργειακές συμφωνίες με την Εxxon και την Total και την αρχή εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου με τα συμβόλαια που υπάρχουν αυτό έχει δύο αποτελέσματα. Το ένα είναι σε σχέση με την ασφάλεια και τη γεωπολιτική θέση της χώρας. Η Ελλάδα είναι ο κύριος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο με ισχυρές συμμαχίες και με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο. Και από την άλλη μεριά αντιλαμβάνεστε ότι εάν πράγματι τα κοιτάσματα αυτά τα οποία φαίνονται μόνο για την νότια Κρήτη μιλάμε για 350 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν πλέον τα πράγματα στην οικονομία. Αν τελειώσουν τα περισσότερα συμβόλαια στο Ιόνιο αλλά εάν βγει φλόγα, επιβεβαιωθούν τα κοιτάσματα όταν το χρέος μας ουσιαστικά είναι το 1/3 μόνο των κοιτασμάτων της νότιας Κρήτης αλλάζει εντελώς η χώρα. Πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει και με τις εκλογές στην ΕΕ. Εδώ πια – πέραν της μικροπολιτικής – υπάρχει μία δέσμευση και της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη απέναντι σε μία Ευρώπη που καταρρέει».

«Κατά τη δική μου άποψη οι μόνοι μας πραγματικοί σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Πάνος Καμμένος.

«Και αυτή τη στιγμή όσων αφορά τους Ρώσους η εικονα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι της σύγκρουσης μεταξύ των οπαδών της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη μεριά η ΕΕ. Οι ΗΠΑ ανεβάζουν το ενεργειακό κέντρο από τη Σαουδική Αραβία στη Μεσόγειο. Αυτό που γίνεται στην Κύπρο είναι ένα θαύμα. Ουσιαστικά λύνεται το κυπριακό μέσω του ενεργειακού», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πιθανότητα ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
«Μάλλον δεν θα είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές», είπε και πρόσθεσε πως «πολλοί θέλουν να μην είμαι στο Κοινοβούλιο».
Ωστόσο, εκτίμησε πως «ο ρόλος μου είναι πιο σημαντικός στην Ελλάδα παρά στην Ευρώπη, ιδίως για τα εθνικά θέματα».

Ο κ. Καμμένος μίλησε ακόμα για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του που έγινε γνωστή με ανάρτηση του στο τουίτερ στην οποία επιτέθηκε στον Νίκο Κοτζιά.

«Πέρασα μία περιπέτεια με την υγεία μου αλλά όλα καλά. Το τερπνών μετά του ωφέλιμου. Είχα ένα πρόβλημα στο στομάχι. Είμαι καλά, ήταν όλα καλοήθη. Ανέλαβε ο κ. Σταυρόπουλος με την επιστημονική του ομάδα και όλα πήγαν καλά. Είμαι μάχιμος, δεν με τελειώσανε. Δεν με εξοντώσανε. Αντέχω και έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές. Και φυσικά και πολιτικά είμαι όρθιος», σχολίασε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.