Quantcast
Τζανακόπουλος: Πανικός ΝΔ - ΚΙΝΑΛ μπροστά σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Πανικός ΝΔ – ΚΙΝΑΛ μπροστά σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας

δημοσιεύτηκε:

Για μια μεγάλη θεσμική εκτροπή της ΝΔ, αφού όπως επισημαίνει , με τις παρεμβάσεις της στην Δικαιοσύνη «επιχειρείται εκφοβισμός και καναλιζάρισμα της δικαστικής έρευνας για Novartis», κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», πλέον από την «σκευωρία» έχουμε περάσει στην παραγραφή. «Βλέπουμε ότι οι κκ. Βενιζέλος, Αθανασίου, Γεωργιάδης, έχουν αλλάξει την πολιτική υπερασπιστική τους τακτική. Από κει που μιλούσαν για τη «μεγαλύτερη σκευωρία», πράγμα βαθύτατα προσβλητικό για την ίδια τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ακριβώς επειδή βλέπουν ότι η έρευνα προχωρά και υπάρχουν στοιχεία που εγείρουν τεράστια ερωτηματικά, μιλούν πλέον καθαρά για παραγραφή» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Καθώς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είχαν συμφωνήσει ότι το άρθρο 86 του Συντάγματος είναι ένα εξαιρετικά προβληματικό άρθρο», συνέχισε, «η ερμηνεία ακριβώς που θέλει την δωροδοκία να μην υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 86 της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας είναι μια στενή και αναγκαία ερμηνεία του άρθρου έτσι ώστε οι απαράδεκτες συνέπειες του άρθρου αυτού να μην εκτείνονται στο σύνολο των αδικημάτων που τελεί ένας υπουργός όσο βρίσκεται στη θέση του».


Συνεχίζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δέχονται αυτήν την ερμηνεία και έρχονται γρήγορα γρήγορα να κρυφτούν πίσω από αυτές τις κατάπτυστες νομικές ρυθμίσεις που τα ίδια αυτά κόμματα και το πολιτικό τους προσωπικό συμφωνούσε πριν λίγους μήνες ότι θα πρέπει να αλλάξει στη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

«Όταν δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα τότε το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει αλλά όταν βρίσκονται ενώπιον ερευνών της Δικαιοσύνης το μόνο που κάνουν είναι τελικά να κρύβονται πίσω από αυτές τις κατάπτυστες διατάξεις της ατιμωρησίας που οι ίδιοι θέσπισαν πριν καμιά 20ριά χρόνια ακριβώς για να μη βρίσκονται σε δύσκολη θέση σε υποθέσεις όπως είναι και η υπόθεση Novartis που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Υπογράμμισε ότι «η διαδικασία είναι πολύ σαφής και δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση. Η δικογραφία της Novartis ήρθε στη Βουλή επειδή η έρευνα των Εισαγγελέων έπεσε πάνω σε ονόματα υπουργών. Η Βουλή έκανε το αυτονόητο δηλαδή να υπερψηφίσει τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρτικής εξέτασης η οποία είπε ότι για όσα αδικήματα έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών, δηλαδή την απιστία, πράγματι έχουμε παραγραφή. Αλλά για άλλα αδικήματα, όπως η δωροδοκία ή το ξέπλυμα, επιστρέφει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη για τις απαραίτητες ενέργειες καθώς αυτά τα αδικήματα δεν τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών αλλά επ΄ευκαιρία αυτών όπως δέχεται και η συντριπτική πλειοψηφία στη νομική θεωρία».

Αναφορικά με τα σχόλια που γίνονται από πλευράς της αντιπολίτευσης, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτά σκοπίμως διαστρεβλώνουν την νομική πραγματικότητα. «Εγώ δεν πρόκειται να καταδικάσω κανέναν ή να προεξοφλήσω την ενοχή κανενός. Με αυτού του τύπου τις παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όμως βλέπουμε ότι επιχειρείται ένας εκφοβισμός και ένα καναλιζάρισμα της δικαστικής έρευνας και αυτό συνιστά μια μεγάλη θεσμική εκτροπή δηλαδή η προσπάθεια που γίνεται να παρέμβει ευθέως στο έργο της Δικαιοσύνης, υβρίζοντας δικαστές και μάρτυρες και απειλώντας» είπε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλα τα καταστροφολογικά σενάρια που διακινούσε η ΝΔ η οποία έχει πάρει διαζύγιο από την προγραμματική αντιπαράθεση στο πεδίο της οικονομίας».

Τέλος, ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση του Π. Κουρουπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο ατυχή. «Ο κος Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης που έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις στο παρελθόν. Νομίζω όμως ότι ο κος Κουρουπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του. Και νομίζω ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν χαρακτηρίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον κ. Κουρουπλή».

Πηγή: left.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.