Quantcast
Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα πρόκριμα - Θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τα εσωτερικά πράγματα - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα πρόκριμα – Θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τα εσωτερικά πράγματα

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Εμείς στο υπουργείο Εσωτερικών τους τελευταίους μήνες προχωρούμε σε μια σειρά ενεργειών, με σκληρή δουλειά καθώς έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση των τεσσάρων καλπών” ανέφερε.

“Έχει καταστεί σαφές από όλους μας στην κυβέρνηση αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, πάρα πολλές φορές, σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να τον ρωτήσετε και από κοντά. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας” τόνισε.

“Οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα πρόκριμα. Μην ξεχνάμε ότι είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να συμμετέχουν σε εκλογές μετά από περίπου τέσσερα χρόνια. Άρα με αυτή την έννοια είναι μια πολύ σημαντική εκλογική αναμέτρηση. Βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση στην Ευρώπη. Οι ευρωεκλογές αυτές είναι πιο κρίσιμες από ποτέ. Βεβαίως θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τα εσωτερικά πράγματα. Εμείς θα πάμε σε αυτές τις ευρωεκλογές για να τις κερδίσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσει ότι παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα” σχολίασε.

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι Έλληνες πολίτες θα επιλέξουν να προχωρήσουν μπροστά,δεν θα επιτρέψουν την επαναφορά ενός παλιού συστήματος εξουσίας, φθαρμένου συστήματος εξουσίας, το οποίο μας οδήγησε στην κρίση. Μια κρίση, η οποία γνωρίζουμε όλοι πόσο επώδυνη ήταν για τον ελληνικό λαό” συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις η εύκολη απάντηση θα ήταν να σας πω ότι είναι ένα εργαλείο απαρχαιωμένο και απαξιωμένο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Δεν θα σας πω όμως αυτό, εγώ πιστεύω ότι οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο που πρέπει να μελετάμε όλοι. Και πράγματι ισχύει αυτό που λέτε ότι δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά, όχι μεγάλη κατά τη γνώμη μου και από την εικόνα που έχω εγώ, αλλά πάντως πίσω στις δημοσκοπήσεις. Αυτό εξηγείται πολιτικά με την έννοια ότι τώρα ξεδιπλώνεται το πολιτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Τώρα γίνονται αντιληπτά τα μέτρα, που έχει καταφέρει τους τελευταίους μήνες να ψηφίσει η κυβέρνησή μας και τα οποία ελαφρύνουν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα”.

“Η διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, δεν χωρούν βέβαια συμψηφισμοί ή προσπάθειες αποπροσανατολισμού, το σκάνδαλο Novartis, είναι ένα κορυφαίο σκάνδαλο, έχει γίνει παραδεκτό σχεδόν από όλους. Το σκάνδαλο αυτό ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με δισ. ευρώ. Είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας η διαλεύκανση. Πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπου κι αν βρίσκονται, είτε μιλάμε για πολιτικά πρόσωπα είτε για άλλους εμπλεκόμενους” είπε σχετικά με το σκάνδαλο Novartis.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.