Quantcast
Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών: Προέχει να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε - enikonomia.gr
share

Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών: Προέχει να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι «προέχει να σταλεί στο Βερολίνο το μήνυμα ότι δεν αστειευόμαστε με το ζήτημα των γερμανικών οφειλών» και ότι «είναι προς το συμφέρον της γερμανικής κυβέρνησης να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις», εξέφρασε ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης.

Μιλώντας στον Realfm 97, 8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Συγγελάκης τόνισε ότι «αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατηθεί η εθνική ενότητα και να σταλεί μήνυμα στο Βερολίνο ότι δεν αστειευόμαστε με αυτό το ζήτημα, ότι ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων και το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, αυτό θα είναι ψηλά στην ατζέντα, στην προτεραιότητά της και δεν θα αφήσουμε να περάσουν πάλι χρόνια ολιγωρίας. Αν το καταλάβει η γερμανική κυβέρνηση, θα καταλάβει ότι είναι προς το συμφέρον της να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις γιατί αν απορρίψει τη ρηματική διακοίνωση της κυβέρνησης θα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για δικαστική διεκδίκηση και μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων μπροστά σε ασύμμετρες καταστάσεις. Νομίζω ότι θα προτιμήσει έναν δίκαιο συμβιβασμό παρά μία περιπλάνηση στο άγνωστο».

«Ενδεχομένως, η περίοδος όσο ήμασταν εντός προγραμμάτων, των μνημονίων να ήταν δυσχερής για διεκδίκηση. Το Εθνικό Συμβούλιο, το έχει κρατήσει έναν αγώνα ενωτικό, με νηφάλιο τρόπο και υπέρ των εθνικών συμφερόντων. Αυτό που λέγαμε πάντα ήταν ότι αν η Ελλάδα είναι πραγματικά μία εθνικά ανεξάρτητη χώρα και τώρα, αν πράγματι βγήκαμε από τα μνημόνια και έχουμε ανακτήσει την εθνική μας ανεξαρτησία, είναι υποχρέωση μας, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το ζήτημα των γερμανικών οφειλών», πρόσθεσε.


Παράλληλα, ο κ. Συγγελάκης εκτίμησε ότι «πέρα από τις αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα, υπάρχουν ζητήματα που ενώνουν τον ελληνισμό. Στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων ενώνονται οι Έλληνες και μαζί μας συσπειρώνονται και δημοκράτες από την Γερμανία και άλλες χώρες. Αυτό το μήνυμα να το πάρει η Βουλή των Ελλήνων. Αυτό το ζήτημα δεν προσφέρεται ούτε για πυροτεχνήματα ούτε για επικοινωνιακά οφέλη ούτε για μίζερες αντιπαραθέσεις και να βγούμε χαλυβδωμένοι από αυτή τη διαδικασία σε κλίμα ενότητας, ομοθυμίας και ομοψυχίας».

«Υπάρχουν πολλά βέλη στη φαρέτρα της Ελλάδας, υπάρχουν στέρεα επιχειρήματα, τεκμηρίωση πολύ ισχυρή και νομικά μέσα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν. Αυτό που έλειπε έως τώρα ήταν η βούληση για σθεναρή, αποφασιστική διεκδίκηση από την εκάστοτε κυβέρνηση, από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου. Αναγκάζονται μετά από 7 δεκαετίες οι θήτες των φοβερών εγκλημάτων να πληρώσουν για αυτά που έκαναν», κατέληξε ο κ. Συγγελάκης.

Ακούστε το ηχητικό :


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.