Quantcast
Σβίγκου στον Realfm 97,8: Στον πυρήνα του προγράμματός μας η στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας - Τι είπε για τον Θεοχαρόπουλο - enikonomia.gr
share

Σβίγκου στον Realfm 97,8: Στον πυρήνα του προγράμματός μας η στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας – Τι είπε για τον Θεοχαρόπουλο

δημοσιεύτηκε:

Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Ήρθαν πράγματα τα οποία δεν μπορούσε να τα φέρει η κυβέρνηση πριν από την έξοδο από τα μνημόνια, πριν από τον Αύγουστο. Συνεπάγεται και την ελευθερία κινήσεων από την κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της. Είναι μία ρύθμιση με αρκετά λεπτομερείς και εξειδικευμένες παραμέτρους που χρειαζόταν τεχνική επεξεργασία μέχρι να ανακοινωθεί για αυτό και ακούγαμε τους τελευταίους μήνες ότι υπάρχει επεξεργασία και δεν είχε έρθει μέχρι σήμερα αυτή η ρύθμιση”, είπε μεταξύ άλλων η κ. Σβίγκου και πρόσθεσε:

“Το βασικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι σε ποιους απευθύνεται. Απευθύνεται στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και πλέον με ελεύθερα τα χέρια της κυβέρνησης να μπορεί να νομοθετεί σύμφωνα και με το πρόγραμμα της. Βλέπουμε ότι στον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποστήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και όσων επλήγησαν δυσανάλογα από την κρίση. Οπότε αυτά πρέπει να περιμένουμε και από την επόμενη περίοδο, σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης”.

Αναφερόμενη στην υπουργοποίηση του κ. Θεοχαρόπουλου η κ. Σβίγκου σημείωσε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει σε μία κοινή προγραμματική διακήρυξη, είναι κόμματα τα οποία συνεργάζονται στο πλαίσιο του δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου το οποίο έχει συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί και με προσωπικότητες και άλλες κινήσεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς και Αριστεράς. Υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, οπότε δεν θεωρώ ότι αυτό που ενοχλεί τόσο είναι η υπουργοποίηση του Θεοχαρόπουλου αυτή καθεαυτή, αλλά η συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής Αριστερής συμμαχίας, η οποία κατέστη εφικτή μετά την έξοδο από τα μνημόνια και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών… Θεωρώ ότι όσοι κάνουν τη συζήτηση περί ανταλλαγμάτων δεν αντιλαμβάνονται τις διεργασίες οι οποίες έχουν συμβεί στο πολιτικό σύστημα τους τελευταίους μήνες. Δεν μιλάμε με τους όρους που μιλούσαμε το 2016, δεν μιλούμε με τους όρους που μιλούσαμε το 2017, πλέον η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, πλέον σχεδιάζει με διαφορετικό τρόπο το μέλλον της”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.