Quantcast
Τζανακόπουλος: Έρχονται κι άλλα μέτρα ελάφρυνσης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Έρχονται κι άλλα μέτρα ελάφρυνσης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέα μέτρα ελάφρυνσης, που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Στρέφοντας τα “βέλη” του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, «ευρισκόμενος σε ένα στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο, με την μεταπολιτευτική τακτική του να έχει καταρρεύσει και να μην έχει πολιτικό αφήγημα», να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα «σκηνικό αντιπερισπασμού και πόλωσης» και να… κρυφτεί πίσω από τον κ. Πολάκη.

«Εμείς λέμε ότι τον πρώτο λόγο πρέπει να τον έχει πάντα η πολιτική αντιπαράθεση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας «για αυτόν τον λόγο σηκώνουμε το γάντι», αναφερόμενος στην επιλογή του Πρωθυπουργού να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την πρόταση μομφής της ΝΔ σε βάρος του Παύλου Πολάκη.

Κληθείς να πάρει θέση για την αντιπαράθεση που είχε ο αναπληρωτής Υπ. Υγείας με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, είπε πως ο κ. Πολάκης αντιπαρατέθηκε με τον κ. Κυμπουρόπουλο σε μία βάση πολιτικής ισοτιμίας. «Το ύφος μπορεί να το κρίνει ο καθένας, σημασίας όμως έχει η ουσία», τόνισε.

Υπογράμμισε πως καταβάλλεται από την Κυβέρνηση μία προσπάθεια αποκατάστασης των αδικιών των προηγούμενων ετών και ελάφρυνσης των βαρών που δημιουργήθηκαν. Εξήγησε πως το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις δημιουργεί αίσθημα ανακούφισης σε όσους είναι εγκλωβισμένοι με τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη.


Προανήγγειλε πως θα ακολουθήσουν κι άλλα μέτρα ελάφρυνσης που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Τόνισε πως υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για τη λήψη θετικών μέτρων, υποστηρίζοντας πως τα υπερπλεονάσματα προέκυψαν επειδή «τακτοποιήσαμε τα δημόσια οικονομικά της χώρας, τελείωσαν η διαφθορά, οι διαπλεκόμενες σχέσεις και τα “θαλασσοδάνεια”».

Αναφερόμενος στα πλεονάσματα, σημείωσε πως είναι μικρότερα από αυτά της προηγούμενης περιόδου, παραδέχθηκε όμως πως δημιουργούν δυσκολίες ως προς την ταχύτητα αποκατάστασης των αδικιών. Τόνισε, ωστόσο, ότι «αν υπάρχει μία Κυβέρνηση που μπορεί να αλλάξει τη συνθήκη του 3,5% αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ότι θέλει να εφαρμόσει ένα «πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης».

Όσον αφορά στην αποκάλυψη για τις διακοπές που έκανε ο Πρωθυπουργός στο κότερο, λίγες εβδομάδες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε εμφατικά πως δεν αποτελεί πολιτική είδηση. Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει ακίνητα σε Αθήνα και Παρίσι.

Υπενθύμισε πως η κ. Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού εδώ και τρία χρόνια και άμισθη σύμβουλός του εδώ και έναν χρόνο. Δικαιούται να φιλοξενήσει τον Πρωθυπουργό για λίγες ημέρες, σημείωσε και διερωτήθηκε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο;»

Το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στο προσκήνιο τώρα, κάτι σημαίνει, συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως φανερώνει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, που εστιάζει σε “κίτρινες” ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα.

Ερωτηθείς, τέλος, για τον νέο Υπουργό Τουρισμού, ο οποίος μόλις πριν από λίγους μήνες δεν είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μία ξεκάθαρη πολιτική επιλογή από τον κ. Θεοχαρόπουλο και τη ΔΗΜΑΡ που ανέγνωσαν την πολιτική μετατόπιση του Κινήματος Αλλαγής προς τα δεξιά, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, και συντάχθηκαν με την Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ.


Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.