Quantcast
Μητσοτάκης: Η σύνταξη έχει γίνει οικογενειακό επίδομα - Δέσμευσή μας ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η σύνταξη έχει γίνει οικογενειακό επίδομα – Δέσμευσή μας ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα

δημοσιεύτηκε:

«Μιλάμε πολύ για επενδύσεις αλλά επενδύσεις είναι οι άνθρωποι και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν». Αυτό τόνισε σε συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Χαλκίδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη πως «θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις για να μπορούν να στηρίζουν τους εργαζομένους». Ενώ επανέλαβε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αποκομίζουν και αυτοί οφέλη από την καλή πορεία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται.

«Βάλατε πλάτη στα χρόνια της κρίσης, πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση και οφείλει η επιχείρηση, όταν τα πράγματα πάνε καλά, ένα κομμάτι του κέρδους να πηγαίνει στους εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά. Στο «αίτημα» ενός εργαζομένου να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου «τιμωρεί αυτούς που έχουν κολλήσει πολλά ένσημα» και επανέλαβε τη δέσμευση του για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές και θα διασφαλίζει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Πρόσθεσε, δε, πως δυστυχώς σήμερα «ένα κομμάτι της σύνταξης πηγαίνει στο άνεργο παιδί και το άνεργο εγγόνι, διότι έχει γίνει η σύνταξη ένα οικογενειακό επίδομα. Πρώτο μέλημα είναι να βρουν δουλειά τα παιδιά των συνταξιούχων».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.