Quantcast
Χαρίτσης: Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δίνει αισιοδοξία για το μέλλον - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δίνει αισιοδοξία για το μέλλον

δημοσιεύτηκε:

“Το
πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, δίνει αισιοδοξία για το
μέλλον” είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, κατά την παρουσίαση του
συνδυασμού του Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Εκτός από τον κ. Χαρίτση, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, έβαλε σε προτεραιότητα «την στήριξη της κυβέρνησης» για την οποία είπε ότι «από το 2015 έβαλε τις βάσεις και τα θεμέλια σε μια κατεστραμμένη κοινωνία με δομικές παθογένειες» ενώ τόνισε ότι «το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δίνει αισιοδοξία για το μέλλον» . Επίσης είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση  «δεν πρέπει να έχει ρόλο κομπάρσου και δεν είναι αποπαίδι του κράτους».
Τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «δημιουργεί προϋποθέσεις για συνεργασίες στη διοίκηση των τοπικών κοινωνιών» και προσέθεσε: «Νοιώθουμε περήφανοι γιατί οι πόροι πηγαίνουν αξιοκρατικά και αντικειμενικά στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα χρήματα δεν μοιράζονται όπως παλιά…».
Ακολούθησε η ομιλία του βουλευτή Ζακύνθου Σταύρου Κοντονή, ο οποίος είπε ότι «με τον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ τον συνδέει η κοινή προσπάθεια» και ακολούθως αναφέρθηκε στην υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για το μεταφορικό ισοδύναμο».
Ο κ. Κοντονής ανέφερε, επίσης, ότι «στη Ζάκυνθο για το φετινό καλοκαίρι η επιχείρηση ηλεκτρισμού έχει προγραμματίσει έργο για την παροχή επιπλέον ενέργειας, καθώς πέρσι φτάσαμε πολύ κοντά σε black out από την αυξημένη ζήτηση το καλοκαίρι».
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και εκ νέου υποψήφιος Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος, αναφερόμενος στον κ. Χαρίτση, είπε ότι «ο υπουργός Εσωτερικών βοήθησε για να λυθούν προβλήματα και υπάρχει αλλαγή ύφους στην εξουσία».
Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε ακόμα πως πήρε μια Περιφέρεια που ήταν απαξιωμένη και αναστήλωσε το γόητρό της. «Δεν τολμούσαμε να εμφανιστούμε και όπου πηγαίναμε μας έλεγαν ανοιχτά ότι είμαστε αναξιόπιστοι» είπε ο περιφερειάρχης, για να συμπληρώσει πως τώρα «η φωνή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ακούγεται».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.