Quantcast
Η απάντηση του Θεοχαρόπουλου στον Μητσοτάκη: Είμαι σε ένα κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ - Σκληρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του Θεοχαρόπουλου στον Μητσοτάκη: Είμαι σε ένα κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ – Σκληρή κριτική στο ΚΙΝΑΛ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στα όσα ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για τον ίδιο και για τη σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων απάντησε μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τουρισμού απάντησε στην αναφορά του αρχηγού της ΝΔ ότι έχει αλλάξει τρία κόμματα λέγοντας τα εξής:

“Όλες αυτές τις μέρες βλέπουμε μια προπαγάνδα και έναν κιτρινισμό. Εγώ είμαι σε ένα κόμμα κ. Μητσοτάκη. Είμαι στη Δημοκρατική Αριστερά. Και συνεργάστηκα με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ αλλά όταν αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο προς τα Δεξιά, όχι τον δρόμο προς τον Σάντσεθ αλλά προς την στρατηγική σύμπλευση με την Δεξιά, στραφήκαμε και συνεργαζόμαστε με τη Ριζοσπαστική Αριστερά”.


Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε μάλιστα ότι “όταν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε τρία κόμματα προς στιγμήν νόμιζα ότι αναφερόταν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, στον πρώην πρωθυπουργό με την Πολιτική Άνοιξη, στην Ντόρα Μπακογιάννη… αλλά όχι αναφερόταν σε εμάς. Την επόμενη μέρα δε, έκανε την έκτη του μετεγγραφή με τον κ. Ψαριανό ο οποίος έχει αλλάξει πέντε κόμματα και όχι σε όμορους χώρους, όπως εμείς κάνουμε με την Αριστερά για να ηττηθεί η Δεξιά και η Ακροδεξιά”

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ακόμη ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Την ώρα που αναφέρομαι στη ΝΔ αντιδρά το ΚΙΝΑΛ. Αλλά έχει υπογραφεί συμβόλαιο μακροχρόνιο με τη διαπλοκή και έχει γίνει επενοικίαση του κόμματος της ΝΔ στον Άδωνι Γεωργιάδη. Η συμπόρευση δύο κομμάτων της Αριστεράς δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ψηφίσει από κοινού πολλά κορυφαία ζητήματα, όπως την απλή αναλογική, τη μη περικοπή συντάξεων, το κοινωνικό μέρισμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών κ.α. Άκουσα και τα περί συναλλαγών. Απαντώ ότι εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε θέση στο Μακεδονικό”

Αναφερόμενος στη συνέχεια ξανά στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι “δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ αρνείται όχι μόνο να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης, αλλά έχει επιλέξει οριστικά τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς και τη σύμπλευση με την Δεξιά, τη ΝΔ. Η απάντηση των Αριστερών προοδευτικών δυνάμεων οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.

Αναλαμβάνουμε ευθύνες στα δύσκολα, όπως πάντα η Αριστερά. Αφήσαμε στην άκρη υπαρκτές διαφορές μας στο παρελθόν, αλλά μας ενώνει το παρόν και το μέλλον.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην “επίθεση” της ΝΔ στον πατέρα του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά “τότε κατάλαβα ότι δεν έχει νόημα αυτή η πολιτική αντιπαράθεση, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, ειδικά όταν έχουμε μια επίθεση για έναν άνθρωπο που έχει φύγει από τη ζωή”.


Σε ό, τι αφορά την οικονομία, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι “πράγματι είναι σταθερά και δική μου άποψη να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, που είναι πράγματι υψηλά. Αλλά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε κι ένα σχέδιο με το οποίο θα μπορούμε να επιτυγχάνουμε ένα πλεόνασμα 2,5% και το 1% θα είναι ως ασφάλεια. Μάλλον δεν το είδε, το ξέχασε ο κ. Μητσοτάκης αυτό στην ομιλία του. Αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο ο κ. Μητσοτάκης. Έχω απορία: τι να κάνουμε τελικά; Να προχωρούμε με μονομερείς ενέργειες ή με διαπραγμάτευση για να επιτυγχάνουμε τους στόχους; Στοιχεία μιας νέας οικονομικής πολιτικής. Ναι χρειάζεται να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου, αλλά πρέπει να γίνει με την κατάλληλη διαπραγμάτευση την κατάλληλη στιγμή.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.