Quantcast
Καμμένος: Η κρίση έρχεται προς το τέλος της χάρη στη συνδρομή των ΑΝΕΛ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Η κρίση έρχεται προς το τέλος της χάρη στη συνδρομή των ΑΝΕΛ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στη Θεσσαλία περιοδεύει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Από τον Βόλο όπου βρέθηκε, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου σε κομματικά στελέχη και φίλοι της παράταξής του.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος: “Θέλω να πω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στη Θεσσαλία. Γιατί η Θεσσαλία, πράγματι, στη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησης, επί τρία χρόνια εκπροσωπούνταν μόνο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είναι μία περίοδος προεκλογική μεν για τις Ευρωεκλογές, αλλά βλέπουμε πραγματικά με περιέργεια ότι κανείς από τα μεγάλα και τα μικρότερα κόμματα δεν μιλάει για τις Ευρωεκλογές. Η πολιτική αντιπαράθεση έχει φτάσει σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο, ιδιαίτερα μετά από αυτή τη θλιβερή συζήτηση στη Βουλή, πριν από λίγες ημέρες, όπου είδαμε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Την ίδια στιγμή οφείλουμε να πούμε ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη θέση. Η ευχάριστη θέση είναι ότι πλέον – και με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες – η περίοδος των μνημονίων έχει λήξει οριστικά. Μπαίνουμε, πλέον, σε μία τροχιά ανάπτυξης, οι ενεργειακές συμφωνίες που έχουν γίνει, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο θα φέρουν καινούργιες καλύτερες ημέρες για όλη την Ελλάδα, θα φέρουν καλύτερες ημέρες για το χρέος, θα φέρουν καλύτερες ημέρες με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να μπορέσει πλέον να δώσει στους πολίτες τους καρπούς των θυσιών που έγιναν κατά τη διάρκεια αυτής της μεγάλης κρίσης”.


“Μια κρίση, η οποία έρχεται προς το τέλος της, χάρη στη συνδρομή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Διασφαλίσαμε τη σταθερότητα, με ευθύνη διασφαλίσαμε την εφαρμογή του προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός το Σεπτέμβριο του 2015 και με τη γεωπολιτική γραμμή την οποία επέβαλαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στρέψαμε την πατρίδα μας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με ισχυρές συμμαχίες στη Μέση Ανατολή, κυρίως με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, τη μετατρέπουμε σε έναν πολύ σοβαρό ενεργειακό παραγωγό, αλλά και ενεργειακό κόμβο” επεσήμανε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

“Για το έργο, λοιπόν, αυτών των τεσσάρων ετών που συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, είμαστε υπερήφανοι και δεν θα αφήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να δρέψει μόνος του τα επινίκια. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση, ενσυνείδητα, διότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργηθήκαμε με σκοπό να υπηρετήσουμε κάποιες αξίες και για εμάς το εθνικό προηγείται του κομματικού. Όπως και τώρα, εμείς αυτό που ζητούμε είναι τη σύμπνοια των κομμάτων απέναντι σε μία δύσκολη στιγμή και θα έρθω πλέον στο δεύτερο τομέα που ήθελα να αναπτύξω, τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα”.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας: “Αφού, λοιπόν, είπαμε τα καλά, πρέπει να πούμε ότι αυτή τη στιγμή, με τη μετατροπή της χώρας σε έναν πολύ ισχυρό γεωπολιτικό παίκτη στη Μεσόγειο, βλέπουμε ότι από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει μία ιδιαίτερη προκλητικότητα, μία πρωτοφανής προκλητικότητα, η οποία ξεκινάει από τη Νοτιανατολική Μεσόγειο και αν πραγματώσει τις απειλές του ο κ. Ερντογάν και αυτά που έχει ανακοινώσει, δηλαδή τις γεωτρήσεις εντός την κυπριακής ΑΟΖ θα έχουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, η οποία θα μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 1974, με την εισβολή και κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Μιλάμε για έναν τρίτο «Αττίλα», διότι είναι διαφορετικές οι παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οι λεκτικές απειλές και πολύ διαφορετικό να απειλήσει κάποιος ότι θα πάει να κάνει γεώτρηση εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μιας άλλης χώρας.


Σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία μάχονται καθημερινώς, είναι η σύμπνοια του έθνους. Εμείς, λοιπόν, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις – το έχουμε κάνει επανειλημμένα και τις καλούμε και εδώ, από το Βόλο – απέναντι σε αυτή την κατάσταση, να βγάλουμε μία κοινή, ενιαία εθνική φωνή. Μπορούμε τις πολιτικές μας διαφορές να τις λύσουμε – και θα τις λύσουν σε μία δημοκρατία οι πολίτες – αλλά σε μία τέτοια στιγμή, που απειλείται η εθνική ακεραιότητα της Κύπρου, η ακεραιότητα του έθνους, η ακεραιότητα της ίδιας της Ευρώπης και την ώρα που οι συγκυρίες είναι τέτοιες που βλέπουμε φίλους, συμμάχους και τρίτες χώρες να παίρνουν τη θέση της Ελλάδος, δεν θα πρέπει σε εμάς να επικρατήσουν η διχόνοια, οι διαφορετικές φωνές, αυτό που περιέγραψε ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός ότι αν μεταξύ τους δεν μπορούν να ζήσουν, δεν τους αξίζει η λευτεριά” και επεσήμανε:

“Πρέπει, λοιπόν, τώρα, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να ζητήσουμε την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής άμυνας, διότι πλέον η απόπειρα γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θα είναι απόπειρα γεώτρησης εντός της ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Και εδώ, θα αποδείξει η Ευρώπη, ποια Ευρώπη είναι αυτή η οποία θα ζητήσουμε να εκπροσωπήσουμε στις Ευρωεκλογές. Είναι η Ευρώπη της κοινής άμυνας και ασφάλειας; Είναι η Ευρώπη της κοινής ΑΟΖ; Αν αυτό ισχύει, τότε πέρα από τις πραγματικά φιλικές προς εμάς δηλώσεις της κ. Μογκερίνι, του κ. Γιούκνκερ, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή άμυνα και να μην αντιμετωπίσουμε ένα θέμα το οποίο είναι διμερές η τριμερές. Δεν είναι ούτε διμερές ούτετριμερές. Είναι θέμα ευρωπαϊκό, είναι θέμα απειλής τρίτης χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς τον πλούτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς την εθνική ακεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βλέπουμε δε, ότι πέραν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δηλώσεις που έγιναν και από το State Department, αλλά και από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι δηλώσεις από το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, είναι προς την κατεύθυνση των εθνικών δικαίων, διότι η Τουρκία παραβιάζει και το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Σε αυτή, λοιπόν, τη δύσκολη στιγμή, θέλω να σας δηλώσω ξεκάθαρα ότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κρατήσουμε μία εθνική στάση”.

Όσον αφορά στις ευρωεκλογές είπε: “Η δε θέση μας για την Ευρώπη, είναι πολύ διαφορετική από αυτή των άλλων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπείται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, τέλος πάντων, ότι έχει απομείνει, μαζί με το νέο ΠΑΣΟΚ , όπως λέει ο κ. Τσίπρας, τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις δυνάμεις του Ποταμιού και τους άλλους, ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το Λαϊκό και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκυβερνούν στην Ευρώπη. Σε μία Ευρώπη, όμως, στην οποία προωθείται το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης, η τραπεζική ένωση, η κατάργηση των εθνών -κρατών, η υποστολή των σημαιών, η κατάργηση των θρησκειών, των παραδόσεων και των αξιών της κάθε χώρας.

Εμείς, σε αυτή την Ευρώπη λέμε «όχι». Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, στην Ευρώπη των ίσων, στην Ευρώπη που δεν κοιτάει διαφορετικά τη Δύση και την Ανατολή, το Νότο και το Βορρά. Σε μια Ευρώπη, όπου οι δημοκρατικές και εθνικές αξίες θα διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού. Σε αυτή την Ευρώπη που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και στην Ευρώπη που προστάτευσε και ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τη δήλωσή του στη Σύνοδο των Καννών, όταν είπε ότι η Ευρώπη των εθνών -κρατών μετατρέπεται σε μια Ευρώπη των διευθυντηρίων των Βρυξελλών, σε μια Ευρώπη των συμφερόντων.

Σε μια Ευρώπη που επέβαλε στα ευρωπαϊκά κόμματα και δια των ευρωπαϊκών κομμάτων στα ελληνικά μεγάλα κόμματα, την προδοτική συνθήκη των Πρεσπών. Γιατί η Συνθήκη των Πρεσπών και η παράδοση του όρου «Μακεδονία», είναι μια θέση την οποία βεβαίως και υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του ολετήρα της Ελλάδας του κ. Κοτζιά, αλλά στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, συνέβαλαν και η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ. Εμείς παραμένουμε στην εθνική θέση που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, αποφάσισε ότι δεν θα παραδοθεί κανένα όνομα, σύνθετο ή μη, με τον όρο «Μακεδονία».

Θέλω να σας πω, λοιπόν, ότι σε αυτές τις Ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει την πορεία,, όχι της χώρας στην αυριανή κυβέρνηση, αλλά την πορεία των Ευρωβουλευτών μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιλέξαμε να έχουμε πολίτες επιτυχημένους στον τομέα τους, ανθρώπους οι οποίοι έχουν αφοσιωθεί στις αξίες που από κοινού υπηρετούμε. Όπως βλέπετε, δεν έχουμε τραγουδιστές, δεν έχουμε φίρμες των τηλεπαιχνιδιών, δεν έχουμε μεταγραφές αντίθετες με τις δικές μας αξίες και αρχές. Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι είναι μέσα από την κοινωνία και που μπορούν αύριο επαξίως να υπερασπιστούν τα εθνικά δίκαια”.

Και τόνισε: “Οι Ευρωβουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν θα κάνουν πίσω στην ψηφοφορία για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Δενθα κάνουν το «Τhanassis» που παίρνει εντολές από την κ. Μέρκελ και από τα μεγάλη ευρωπαϊκά κόμματα. Θα υπηρετήσουν την πατρίδα μας, θα υπηρετήσουν εσάς τους πολίτες. Σήμερα είναι μαζί μας πέντε από τους υποψηφίους μας, ο κ.Διακομιχάλης, ο κ. Μπουρντένας, η κ. Νασιώκα, ο κ. Νησιώτης και ο κ. Τουρναβίτης, ο οποίος εκπροσωπούσε τα κινήματα από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Θέλω, λοιπόν, να σας δώσω το λόγο για να κάνετε τις ερωτήσεις. Θέλω να σας πω, πριν με ρωτήσετε, επειδή άκουσα ότι έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης στο Βόλο, τον τελευταίο καιρό, με τα κόμματα που ήρθαν εδώ, το θέμα της μετακίνησης των Πεζοναυτών, εγώ δεν θα σας πω ψέματα. Αυτά που σας υπόσχονται είναι ψέματα. Η προσωρινή άρση της μετακίνησης των Πεζοναυτών αποτελεί πολιτικό ελιγμό και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία. Η μετακίνηση των Πεζοναυτών από το Βόλο είναι εθνική ανάγκη. Είναι μέσα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και όποιος κι αν είναι κυβέρνηση αύριο, μεθαύριο, θα το κάνει. Ό,τι άλλο σας λένε είναι απολύτως ψευδές.

Εμείς έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή, από τα τοπικά μας στελέχη, τη μεγάλη σημασία που έχει για το Βόλο η παραμονή στρατιωτικών δυνάμεων εδώ. Και γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, όταν αποφασίστηκε η μετακίνηση των Πεζοναυτών, θέσαμε ως όρο τουλάχιστον την ίση σε αριθμό μετακίνηση προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό το λόγο το Στεφανοβίκειο μετατρέπεται στη μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τα ελικόπτερα. Ουσιαστικά μεταφέρεται το σύνολο των δυνάμεων ελικοπτέρων από το Ιντζιρλίκ και ο σκοπός μας είναι εκεί που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το Σύνταγμα των Πεζοναυτών να γίνουν κατοικίες και να φιλοξενήσουν ισάριθμους ή και παραπάνω ξένους και Έλληνες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν θα στερήσουν από το Βόλο τη μεγάλη ανάγκη την οποία έχει να μπορέσει να ενισχυθεί, μετά από την πλήρη αποβιομηχάνιση της περιοχής, και την ανάγκη να συμβάλουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάπτυξη του τόπου”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.