Quantcast
Επίσκεψη Παυλόπουλου στα γραφεία της Huawei στο Πεκίνο - enikonomia.gr
share

Επίσκεψη Παυλόπουλου στα γραφεία της Huawei στο Πεκίνο

δημοσιεύτηκε:

Το Executive Briefing Center της Huawei στο Πεκίνο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

Ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Philip Jiang, Senior Vice President της Huawei Technologies Co. Ltd., και έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκπροσώπους της Huawei στο Executive Briefing Center όπου ενημερώθηκε για όλες τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις της εταιρείας, όπως επίσης και για το όραμά της για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.

Ο Έλληνας Πρόεδρος ενημερώθηκε για τη στρατηγική της εταιρείας και τους κλάδους που δραστηριοποιείται η Huawei, ενώ τονίστηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, η ναυτιλία, οι εμπορευματικές μεταφορές, ο τραπεζικός τομέας, ο τουρισμός & η φιλοξενία καθώς και ο δημόσιος τομέας. Στη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ενδιαφέρον της Huawei για μεγαλύτερη συμβολή στην ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας της χώρας.

Ειδική αναφορά έγινε στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Huawei και ειδικότερα στο Πρόγραμμα Seeds for the Future για τους ταλαντούχους φοιτητές τμημάτων Πληροφορικής. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει να βοηθήσει τους φοιτητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εκπαιδευτούν σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 25 Έλληνες φοιτητές έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα και 10 ακόμη θα ενταχθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

Μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και η Ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους φοιτητές του Προγράμματος που συμμετείχαν το 2018 και να ακούσει τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, στο Πεκίνο και στη Shenzhen.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δείπνο που διοργανώθηκε προς τιμήν του Έλληνα Προέδρου και τη δέσμευση ότι τα δύο έθνη θα συνεχίσουν τη γόνιμη συνεργασία τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.