Quantcast
Παππάς: Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης και 7ήμερη εργασία - enikonomia.gr
share

Παππάς: Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ γράφει κατάργηση της 13ης σύνταξης και 7ήμερη εργασία

δημοσιεύτηκε:

«Αν κάποιος ψάχνει ψηφοδέλτιο που να γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης και 7ήμερη εργασία, υπάρχει και αυτό είναι της ΝΔ» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ασκώντας κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις που έχει εκφράσει, ο κ. Παππάς είπε ότι «δεν υπέβαλε κάποιος με το ζόρι στον κ. Μητσοτάκη ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός» και τόνισε ότι «είναι απολύτως προφανές ποιος είναι ο πυρήνας της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ».

Ο υπουργός, ο οποίος αντιπαρατέθηκε στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ με τον βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, τόνισε ότι και του χρόνου η 13η σύνταξη θα δοθεί το Μάιο, καθώς τα μέτρα είναι μόνιμα και δίνουν ανάσα σε ένα κλάδο σημαντικό για την οικονομία όπως είναι της εστίασης και αποκαθιστούν ένα μέρος των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει η αισιοδοξία εκ μέρους της κυβέρνησης για νέο πακέτο μέτρων, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Στην αντιπαράθεσή του με τον κ. Βορίδη για το ΕΚΑΣ, είπε ότι η περικοπή του ήταν δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ ανέφερε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ήταν πάνω από 200.000 και αυτή τη στιγμή είναι 40.000.

Τόνισε επίσης, ότι η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα της ΝΔ, αναφέροντας ότι αυτό «είναι ένας πυρήνας πολιτικής τον οποίο στην Ελλάδα σέρβιρε και επέβαλε το ΔΝΤ».

Αναφορικά με τις συντάξεις, επεσήμανε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης είχε αναφέρει στον Πιέρ Μοσκοβισί το θέμα της κατάργησης ή μη της περικοπής τους, καθώς υπήρχε στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ασθμαίνοντας έρχεται να υποκριθεί ότι δεν ήθελε να εφαρμοστεί η πολιτική» αυτή.

Επεσήμανε δε, πως όταν ασκούντο πιέσεις στην κυβέρνηση από τους θεσμούς και το ΔΝΤ για το αφορολόγητο, η θέση της ΝΔ ήταν με τον αντισυμβαλλόμενο. «Εικάζετε να μην τα καταφέρουμε, όπως εικάζατε να μην τα καταφέρουμε και με τις συντάξεις και δεν σας βγήκε» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στον συνομιλητή του.

Μιλώντας για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ο Ν. Παππάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα είμαστε πρώτο κόμμα» τονίζοντας: «Έχουμε στόχο τη νίκη και θα την πετύχουμε».

Σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές στην περίπτωση που χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και με αφορμή τη δήλωση του κ. Βορίδη ότι ακόμα και με διαφορά μίας ψήφου, παραμένει ο λόγος προκήρυξης εκλογών, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η ΝΔ έχει αρχίσει και κλωτσάει τον πήχυ προς τα κάτω και η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε καθαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η καθαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε τρεισήμισι μονάδες(…) και τώρα ακούμε με μία ψήφο διαφορά». Όπως συμπλήρωσε, η ΝΔ «κατεβάζει τον πήχυ γιατί της έχουν έρθει τα μαντάτα των περιοδειών μας και της αποδοχής του κόσμου».

Σχολιάζοντας ανάρτηση του υποψήφιου με τη ΝΔ, Γρηγόρη Ψαριανού, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εναντίον της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, ο Ν. Παππάς είπε ότι «είναι ένα σεξιστικό σχόλιο» τον οποίο «τον χαρακτηρίζει».

Με αυτή την αφορμή, αναφέρθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι επικοινωνιακά έκανε σφάλμα, ωστόσο, πρόσθεσε, είχε δίκιο, διότι η ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου «εγείρει ερωτηματικά σε σχέση με το αν η ΝΔ θέλει οι θετικές διακρίσεις στα άτομα με αναπηρία να συνεχιστούν ή όχι». Όπως είπε, αυτή ήταν η ουσία η οποία χάθηκε μέσα στον «ορυμαγδό» της επικοινωνίας και «την πρωτοφανή προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα που υπέστη ο Παύλος Πολάκης», για τον έργο του οποίου, συμπλήρωσε, η ΝΔ δεν τόλμησε να του κάνει πρόταση μομφής.

Σχετικά με δημοσιεύματα που φέρουν τον Ν. Παππά να έχει υπάρξει και ο ίδιος επιβάτης του κότερου της κ. Παναγοπούλου, υπουργός απάντησε ότι δεν είναι ο υπουργός τον οποίο υπονοούν και δεν θεωρεί μείζον θέμα όποιος και να ήταν, ενώ σχολίασε ότι τα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν αυτή την πληροφορία είναι του κ. Μαρινάκη, ο οποίος έχει «γνωστή τοποθέτηση απέναντι στην κυβέρνηση». Όπως είπε, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας «ήλπιζε ότι αυτή η κυβέρνηση θα επηρεάσει για να καθαρίσει τις υποθέσεις του. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό».

Για τις επιθέσεις προς τον ίδιον για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «άλλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους», σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, υπάρχουν άδειες με τίμημα που προσδιορίστηκε από διαγωνισμό και εισπράχθηκαν 150 εκατ. από φόρους.

Απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια χειραγώγησης των τηλεοπτικών μέσων, ο υπουργός είπε ότι αυτό είναι «στο φαντασιακό της άκρας δεξιάς» την οποία, όπως είπε, εκπροσωπεί ο συνομιλητής του και πρόσθεσε ότι δούναι και λαβείν με τους καναλάρχες είχε η ΝΔ.

Τέλος, στην τοποθέτησή του για το δίλημμα των εκλογών, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι πάνω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει 13η σύνταξη, μείωση του ΦΠΑ, επίδομα ενοικίου, συλλογικές διαπραγματεύσεις, 8ωρο, δικαιώματα στην εργασία, δίκαιη ανάπτυξη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.