Quantcast
Μητσοτάκης: Η "μονταζιέρα του Μαξίμου" διαστρέβλωσε όσα είπα για το επταήμερο - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Η “μονταζιέρα του Μαξίμου” διαστρέβλωσε όσα είπα για το επταήμερο

δημοσιεύτηκε:

Σε διαστρέβλωση των λεγομένων του από «τη μονταζιέρα του Μαξίμου» και το «επικοινωνιακό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» απέδωσε το θέμα με το επταήμερο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως «όλοι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι είπα στην συνέντευξη Τύπου και πως το διαστρέβλωσε η “μονταζιέρα” του Μαξίμου. Το πρώτο ζήτημα είναι το πόσο χαμηλά θα πέσει ο κ. Τσίπρας ώστε να μην λέει πια ο ίδιος ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στο στόμα των άλλων. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη Τύπου που έδωσα είναι πρωτοφανές». Εξήγησε πως αναφέρθηκε στο μοντέλο που ακολουθείται στην εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, την οποία είχε επισκεφθεί και ο πρωθυπουργός παλιότερα. Επισήμανε πως «πέρασα 1,5 ώρα συνομιλώντας με το συνδικάτο για να μπορέσω να καταλάβω ποιο είναι το πλαίσιο όπου μία σύμβαση σε επίπεδο επιχείρησης μπορεί να αποβεί προς όφελος της επιχείρησης και των εργαζομένων. Επειδή θέλουμε επενδύσεις σαν της Παπαστράτος. Πόση υποκρισία του κ. Τσίπρα; Εγώ φωτογράφισα ξεκάθαρα αυτή την επένδυση. Για να έρθει ο ίδιος να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου».

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα. Και αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιμένω ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν με δίκαιο τρόπο το κέρδος. Θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στο επιχειρησιακό κέρδος. Το κράτος μπορεί να δώσει φορολογικά κίνητρα στην διανομή των κερδών στους εργαζόμενους. Να δώσει κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις να δίνουν μετοχές στους εργαζόμενους. Η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως εάν δεν υπήρχε το μοντέλο της επταήμερης λειτουργίας με κυλιόμενο ωράριο και πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους η πολυεθνική δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε το νόμο για πρόστιμο 10.500 ευρώ για την ανασφάλιστη εργασία.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.