Quantcast
Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας προκαλεί τους πολίτες όταν ισχυρίζεται ότι η πολιτική του ευνοεί τους πολλούς - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας προκαλεί τους πολίτες όταν ισχυρίζεται ότι η πολιτική του ευνοεί τους πολλούς – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σκληρή επίθεση τόσο στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους για «ανούσιες κοκορομαχίες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο», και με μοναδικό στόχο να κρύψουν πόσο πολύ μοιάζουν οι πολιτικές τους.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με τις ελίτ, τους λίγους και ισχυρούς και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα μια χαρά τα πάει», αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, η πολιτική του αποκαλύπτεται με αυτογκόλ, με τη στήριξη του στον κ. Βέμπερ και στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας.

“Το μήνυμα αλλαγής που στέλνουμε στους πολίτες αφορά και τις δύο όψεις της συντήρησης. Αφορά και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα για τους πολίτες να αλλάξουμε τη νεοδεξιά πολιτική Τσίπρα, με τη γνωστή παλαιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Να φορέσουμε δηλαδή το ίδιο κοστούμι, τα «μέσα-έξω»”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι “το Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που νοιάζεται πραγματικά για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον του ελληνικού λαού έχοντας προοδευτικές απαντήσεις”.

“Εμείς εγγυόμαστε με το ολοκληρωμένο Πρόγραμμά μας: “Το Σχέδιο Ελλάδα”, πολιτικές και μέτρα που οδηγούν στην έξοδο από την κρίση και αποκαθιστούν την Κοινωνική Δικαιοσύνη, διασφαλίζουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για τον κάθε πολίτη. Αυτή η πολιτική αφορά τον λαό. Αυτή που διαχρονικά υπηρετήσαμε και κάναμε πράξη με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ”, ανέφερε.


Η κ. Γεννηματά επισήμανε ακόμη ότι “με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απουσιάζει από τον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση η αναγκαία εθνική συνεννόηση και το ήθος και το ύφος που έπρεπε να διακρίνει την πολιτική αντιπαράθεση”.

Μίλησε επίσης για “προεκλογικού χαρακτήρα μέτρα που φέρνει ο Πρωθυπουργός μέσα στον πανικό του, μετά από την αφαίμαξη που έκανε η κυβέρνησή του”, και τόνισε ότι “προκαλεί τους πολίτες όταν ισχυρίζεται ότι η πολιτική του ευνοεί τους πολλούς”.

“Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας βλέπει τα ποσοστά του να είναι σε ελεύθερη πτώση και κάνει ό,τι έκανε το πολιτικό σύστημα, το παλαιοκομματικό σύστημα που τόσο το έχει κατηγορήσει αλλά τόσο του μοιάζει. Έρχεται και εξαγγέλλει προεκλογικές παροχές, προεκλογικά επιδόματα, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα και χωρίς διάρκεια. Θέλω να τονίσω ότι οι πολίτες χρειάζονται και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει αυτή η κυβέρνηση γιατί τους έχει κάνει αφαίμαξη. Τους παίρνει 10 όλα αυτά τα χρόνια και τους επιστρέφει ένα. Δεν κλείνουμε τα μάτια στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Το ερώτημα όμως είναι λύνονται πραγματικά τα προβλήματά του με αυτές τις παροχές που έχουν προεκλογικό χαρακτήρα μόνο και δεν θα μπορέσουν να έχουν συνέχεια γιατί δεν αλλάζει τίποτα στην ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης; Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν τρώνε κουτόχορτο και ξέρουν πολύ καλά οι συνταξιούχοι ότι με τα δικά σας μέτρα τους αφαιρέσατε όχι τη 13η αλλά τη 12η σύνταξη. Τους κόβετε τα τελευταία 5 χρόνια μία σύνταξη τον χρόνο Έχετε πάρει 6 δισ. και επιστρέφετε 800 εκατ. και προσπαθείτε να τους πείσετε ότι τους δίνετε και 13η. Ε, δεν πείθεται κανείς” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά.

Και συνέχισε: “Νομίζετε ότι δεν θυμούνται οι Έλληνες πολίτες ότι εσείς πήρατε τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και τον πήγατε στο 24%. Και τώρα πρέπει να πανηγυρίζει και η Ελλάδα επειδή μετά από τόσα χρόνια επιστρέφετε την κατάσταση εκεί που τη βρήκατε και μάλιστα το μέτρο είναι και λειψό; Θα πάει ο συνταξιούχος στο καφενείο να πιει καφέ και θα τον πληρώσει με 24%. Και αυτά μισά τα κάνετε. Νομίζετε πραγματικά ότι δίνετε λύσεις με τις 120 δόσεις έτσι όπως τις φέρατε και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση;” υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά που σχολίασε:

“Θα έλεγα ότι οι 120 δόσεις στην πραγματικότητα μαζί σας έχουν γίνει 24 και αφήνετε απέξω, παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει και την κατακραυγή όλες αυτές τις ημέρες, τους πιο αδύναμους και αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Και κάνετε το ακόμη χειρότερο, εκβιάζετε αυτούς που πρόκειται τώρα να βγουν σε σύνταξη και τους λέτε “ή θα πάρετε ψίχουλα στη σύνταξη για να μπείτε στη ρύθμιση ή τίποτα”. Αυτό το ονομάζετε κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη; Είναι αυτό αριστερή πολιτική;” αναρωτήθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από το βήμα της Βουλής.

Τέλος, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η λύση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας χρειάζεται εθνική συναίνεση, συνεννόηση, «χρειαζόμαστε μια εθνική ομάδα στο γήπεδο», είπε και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ κρατά σταθερά το νήμα της Εθνικής Συνεννόησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.