Quantcast
Μηταράκης: Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο

δημοσιεύτηκε:

Πριν από λίγες εβδομάδες καταθέσαμε εμείς την ίδια τροπολογία και ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να την ψηφίσει. Έχει δεσμευτεί η ΝΔ ότι, ανεξαρτήτως το τι πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα το νομοθετήσουμε εμείς μέσα στον Ιούλιο, ώστε θα εφαρμοστεί από 1/1/2020, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετάσχουμε σε αυτό το θέατρο που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Υπογράμμισε ότι «το αφορολόγητο για εμάς είναι δεδομένο ότι διατηρείται. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας ότι διατηρούμε το αφορολόγητο» για να προσθέσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ πιεζόμενος, μόνο τότε έρχεται και κάνει τα ελάχιστα που οφείλει στον ελληνικό λαό για τα μεγάλα βάρη της ανικανότητας της οικονομικής του πολιτικής από το 2015 μέχρι σήμερα».

Στις 7 Ιουλίου – τόνισε ο κ. Μηταράκης – «θα συγκρουστούν δύο διαφορετικοί οικονομικοί κόσμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, οδήγησε τη χώρα να δεσμευτεί για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και αποτέλεσμα είναι η πολύ αναιμική ανάπτυξη που και χθες είδαμε να ανακοινώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ το οποίο δίνει τη δυνατότητα για ελάχιστες παροχές αυτά που δίνει – και απέναντι έχεις το μοντέλο της ΝΔ που μιλάει για ανάπτυξη της οικονομίας, στόχο 4%, με ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας , στήριξη της μεσαίας τάξης που παράγει (…) Ο κόσμος πλέον ξέρει να καταλαβαίνει και να ακούει και δεν παρασύρεται από εύκολα ψέματα, fake news του κ. Τσίπρα. Εμείς μιλάμε για μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης 4%, μιλάμε για την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% και αυτό δίνει ακόμα περισσότερο χώρο για πιο βιώσιμη πολιτική, πιο ουσιαστική και πιο διατηρήσιμη στο χρόνο».

Αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο, δηλαδή την 26η Μαΐου ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει πλέον λαϊκή νομιμοποίηση, ανακοίνωσε παραίτηση, αλλά δεν την υπέβαλε. Δημιούργησε ένα παράθυρο δέκα ημερών μέσα στο οποίο προσπάθησε αφενός να ολοκληρώσει μια διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης -κάτι που κατακρίναμε- και δεύτερον να περάσει πολλά νομοθετήματα για τα οποία δεν θα υπήρχε, έτσι και αλλιώς, επαρκής χρόνος να συζητηθούν. Πολλά από αυτά – θα φανεί και με τις τροπολογίες που θα κατατεθούν τις επόμενες ώρες- αναμένεται ότι θα είναι ρουσφετολογικού, φωτογραφικού, προεκλογικού χαρακτήρα», επισήμανε ο κ. Μηταράκης.

Ερωτηθείς για την ατζέντα της ΝΔ στον “δρόμο” προς τις εκλογές, είπε «πως στην οικονομική πολιτική οι απόψεις μας είναι ξεκάθαρες, οι βασικοί μας στόχοι είναι λιγότεροι φόροι, καλύτερες και περισσότερες δουλειές και ένα πιο έντονο κλίμα ασφάλειας γα τον πολίτη. Αυτό είναι το τρίπτυχο με το οποίο πήγαμε στις ευρωεκλογές. Θα μιλήσουμε περισσότερο για την ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού, να φύγουμε από τον διχαστικό λόγο των “Πολάκηδων” και του Τσίπρα, να πάμε σε έναν πιο δημοκρατικό, πιο ουσιαστικό, πιο ενωτικό, γιατί αυτή τη στιγμή πρέπει να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα αυτής της χώρας. Και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».

Όπως σημείωσε ο κ. Μηταράκης «εμείς μιλάμε για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα ξεκινήσουμε αμέσως με μείωση φορολογικών βαρών. Άρα ο Έλληνας πολίτης θα δει αμέσως τη βελτίωση των οικογενειακών του οικονομικών. Μιλήσαμε παραδείγματος χάρη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (…), αυτό δημιουργεί αύξηση του πραγματικού εισοδήματος όλων των μισθωτών, μιλήσαμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ, μιλάμε για μείωση του ΦΠΑ. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών, το οποίο θα λειτουργήσει θετικά στον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και θα αντισταθμίσει έτσι το δημοσιονομικό κόστος που αυτή η ελάφρυνση – έχει υπολογιστεί βέβαια το δημοσιονομικό κόστος – έχει» .

Πρόσθεσε ότι, «οι επενδύσεις οι οποίες ήρθαν στη χώρα μας την περίοδο 2012-2015 πέρασαν τα 37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ. Τέσσερις επενδύσεις ήταν πάνω από 1 δισ. ευρώ, η κάθε μία. Και βλέπουμε να μην υλοποιούνται στον ρυθμό που πρέπει, το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι το Ελληνικό, η κυβέρνηση το καθυστερεί».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η ΝΔ θα προσελκύσει επενδύσεις «με ένα καλύτερο φορολογικό καθεστώς», σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα πολύπτυχο: είναι η μείωση των φορολογικών βαρών, είναι η βελτίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και να φύγουμε από τις αγκυλώσεις -που μέσα στον τσιμεντένιο διάδρομο του αεροδρομίου του Ελληνικού βλέπανε δάσος – και το τρίτο είναι η γενικότερη εμπιστοσύνη που μια κυβέρνηση -που πιστεύει στις επενδύσεις- δημιουργεί προς την επενδυτική κοινότητα. Όταν μιλάμε για επενδυτική κοινότητα είναι οι Έλληνες και οι ξένοι, οι μικροί, οι μεσαίοι και οι μεγάλοι».

Τόνισε, επίσης, ότι, «πιο μακροπρόθεσμα πάντως για τις επενδύσεις με το πρόγραμμα που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει – αυτό είναι σε βάθος χρόνου – άνω των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ αποθεματικό το κεφαλαιοποιητικό επικουρικού συστήματος. Και να μην εξαρτόμαστε αποκλειστικά από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές. Η χώρα μας έχει το θλιβερό προνόμιο να μην έχει εγχώριους θεσμικούς επενδυτές που στις δύσκολες στιγμές θα στηρίξουν πιο αποφασιστικά, πιο σταθερά την ελληνική οικονομία (…) Μόνο με τη δημιουργία ασφαλιστικού πυλώνα, του δεύτερου επικουρικού πυλώνα αλλά και με κίνητρα στον τρίτο, δηλ. την ιδιωτική ασφάλιση, θα μπορέσει αυτό να επιτευχθεί. Και θα κάνει καλό στην οικονομία και καλό στους ασφαλισμένους».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.