Quantcast
Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στην Κομισιόν: Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα - enikonomia.gr
share

Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στην Κομισιόν: Είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα

δημοσιεύτηκε:

Τη βεβαιότητά του ότι ο στόχος του 2019 για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί, εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση – απάντηση στη σημερινή τρίτη έκθεσηενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία χαρακτήρισε ακριβά και σε λάθος κατεύθυνση τα μέτρα της κυβέρνησης.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ σημείωναν τα εξής:

  • Η Επιτροπή διατυπώνει επιφυλάξεις για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να επαληθευθεί. Αναγνωρίζει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να επανεκτιμήσει τα δεδομένα το Φθινόπωρο.
  • Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης για το έτος 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6% και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο. Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.