Quantcast
Τσίπρας κατά δανειστών: Τους άνοιξε η όρεξη μετά τις ευρωεκλογές - Έφτασαν στο σημείο να ζητούν μέχρι και απολύσεις στο Δημόσιο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας κατά δανειστών: Τους άνοιξε η όρεξη μετά τις ευρωεκλογές – Έφτασαν στο σημείο να ζητούν μέχρι και απολύσεις στο Δημόσιο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Σήμερα κάποιοι έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμη και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στο Δημόσιο” τόνισε έξω από το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “είχαν να εγείρουν ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο από το 2014 τότε που υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια. Η όρεξη αυτή άνοιξε γιατί ακόμη και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να μιλά στην ανάγκη για επιστροφή στο μοντέλο 1 προς 5 δηλ. στη μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις, ενώ εμείς έχουμε καθιερώσει το 1/1. Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα είναι λογικό να ανοίγει η όρεξή τους για πολιτικές λιτότητας ακόμη και για απολύσεις”.

Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές είχε πει την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό, για το ότι η εκλογική αναμέτρηση έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού.


Όμως, τόνισε στη δήλωσή του, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την… όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, βάζοντας έτσι προσκόμματα για τη στήριξη των πολιτών.

Επίσης, υποστήριξε ότι “μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές, το να γνωρίζουμε την αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο. Να συγκρίνουμε προγράμματα, να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, βγήκε στο ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού” και πρόσθεσε:

“Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πάλι στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας”.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, “ο μόνος τρόπος να κλείσει ο δρόμος (σ.σ. της επιστροφής στη λιτότητα) είναι η επιλογή του ελληνικού λαού, των Ελληνίδων και των Ελλήνων, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.