Quantcast
Λοβέρδος: Να πάρετε πίσω αυτή τη διαδικασία που είναι έξω από τα όρια του νόμου και του Συντάγματος - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Λοβέρδος: Να πάρετε πίσω αυτή τη διαδικασία που είναι έξω από τα όρια του νόμου και του Συντάγματος – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας σχετικά με την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος.

Από τα έδρανα της Βουλής, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε: «Έχουμε διαφωνήσει απολύτως με τη διαδικασία αυτή. Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με την επιμήκυνση της ζωής αυτής της κυβέρνησης και της Βουλής κατά παραβίαση άρθρου του Συντάγματος. Το Σύνταγμα ορίζει τη λαϊκή κυριαρχία ως βάση όλων όσων κάνουμε. Το ίδιο άρθρο ορίζει πηγή κάθε εξουσίας το λαό», τονίζοντας ότι«όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή είναι έξω από το πλαίσιο του Συντάγματος».

«Δεν νομιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία, ούτε νομιμοποιούμε αυτό το όργιο, ένα ”πλιάτσικο” πελατειακών σχέσεων που δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία αυτού του τόπου. Η πιο πελατειακή κυβέρνηση όλων των εποχών είναι η παρούσα», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Για τη μη μείωση του αφορολογήτου, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που ψηφίσατε αυτή τη διάταξη έρχεστε σήμερα να την καταργήσετε εκ των υστέρων και με απαράδεκτο τρόπο αγνοώντας και περιφρονώντας από το 2018 τη δική μας νομοθετική παρέμβαση».


«Αυτή τη διαδικασία δεν την νομιμοποιούμε με τη ψήφο μας, είμαστε οι πρώτοι που έχουμε θέσει αυτό το θέμα. Είμαστε οι πρώτοι που πήραμε την πρωτοβουλία που χλευάζανε οι υπουργοί σας όταν τα προτείναμε και έρχεστε τώρα για ψηφοθηρικούς λόγους να κάνετε αυτά τα ανοίγματα. Κανένας δεν σας πιστεύει. Ζητώ να πάρετε πίσω αυτή τη διαδικασία που είναι έξω από τα όρια του Νόμου και του Συντάγματος», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.