Quantcast
Debate Χαρίτση - Δένδια στον Realfm 97,8 για τις μετατάξεις - enikonomia.gr
share

Debate Χαρίτση – Δένδια στον Realfm 97,8 για τις μετατάξεις

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσανστον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος στον Νότιο Τομέα, Νίκος Δένδιας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητούσε την ψήφο και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών δεν την ζήτησε για να κάνει τα ίδια ή χειρότερα, τη ζήτησε για να σταματήσει αυτά τα πράγματα. Και ότι σφάλμα, εγώ δεν θα σας πω ότι δεν γίνονταν πράγματα στραβά στο παρελθόν, αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει τη Βουλή ανοιχτή όταν δεν έπρεπε, για να ρυθμίσει τα ρουσφετολογικά της, να καλύψει τους φίλους της και επίσης να επιχειρήσει τον διορισμό ηγεσίας στη Δικαιοσύνη. Οι περιπτώσεις σαν αυτής της αντιπροέδρου της Βουλής απλώς δείχνουν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την αθλιότητα του πράγματος” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Χαρίτσης ανταπάντησε “είναι σαφές ότι εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι προσπαθεί να τα παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η Βουλή λειτουργεί γιατί λειτουργεί η κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός είχε την πολιτική γενναιότητα το βράδυ των ευρωεκλογών μετά από ένα δυσμενές αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει ότι η χώρα θα οδηγηθεί συντεταγμένα σε εκλογές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση και το κράτος δεν συνεχίζει να λειτουργεί αυτό το διάστημα. Σας υπενθυμίζω ότι στη Βουλή προχθές εγώ είχα την ευκαιρία και την υποχρέωση να υποστηρίξω μια τροπολογία που αφορά το αίτημα των Δήμων να μη μείνουν χωρίς προσωπικό καθαριότητας για το μεσοδιάστημα του ενός μήνα που μεσολαβεί μέχρι να αναλάβουν οι νέοι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τους δήμους εν μέσω καλοκαιριού χωρίς προσωπικό καθαριότητας”.

“Το ζήτημα των μετατάξεων διαχρονικά απασχολεί τη Βουλή. Αφορά τους πάντες και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίστηκαν και χθες με την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής. Είναι ένα θέμα που δεν χωρά μικροκομματική εκμετάλλευση και καλό θα ήταν και η αντιπολίτευση που για πάρα πολλά χρόνια διαχειριζόταν αυτές τις υποθέσεις να είναι προσεκτική στον τρόπο που επιτίθεται στην κυβέρνηση για αυτό το θέμα” πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

“Προσπαθείτε να περάσετε νύχτα συγκεκριμένες διατάξεις. Είναι απαράδεκτο αυτό και είναι προφανής επέμβαση σε υποθέσεις που εκκρεμούν. Η ελληνική κοινωνία κρίνει και αυτά που κάνει η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα βοηθούν πολύ την κοινωνία να έχει μια σφή αντίληψη” τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.