Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει να ακυρώσει τις μειώσεις στον ΦΠΑ - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει να ακυρώσει τις μειώσεις στον ΦΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει να ακυρώσει τις μειώσεις στον ΦΠΑ και να κάνει αυξήσεις σε φάρμακα, ενέργεια, εφημερίδες και βιβλία.

Σε σχόλιο, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε “αμετανόητος” στην ΕΡΤ και “επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για 2 μόνο φορολογικούς συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%, και κατάργηση του συντελεστή 6% που ισχύει, μεταξύ άλλων, για τα φάρμακα, την ενέργεια, τις εφημερίδες και τα βιβλία. Μάλιστα, η θέση αυτή εκφράζεται μετά τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ σε είδη διατροφής, εστίαση και ενέργεια, που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ”.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “η ΝΔ δεν θέλει απλώς να πάρει πίσω τη μείωση στην ενέργεια, που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα, κάτι που δεν έγινε ακόμα και στα πιο μαύρα μνημονιακά χρόνια” και καταλήγει σχολιάζοντας: “Αν δεν ντρέπονται να σκέφτονται μια τέτοια αύξηση σε φόρους προεκλογικά, φανταστείτε τι θα έκαναν αν γινόντουσαν ποτέ κυβέρνηση, και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.