Quantcast
Debate Τζανακόπουλου - Κουμουτσάκου στον RealFm 97,8 - enikonomia.gr
share

Debate Τζανακόπουλου – Κουμουτσάκου στον RealFm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών και εκ νέου υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα,Γιώργος Κουμουτσάκος.

“Οι κάλπες το πρωί της 7ης Ιουλίου θα είναι άδειες. Στη ζωή και στην πολιτική ένα γεγονός δεν μπορεί να προκαθορίσει ένα άλλο. Βεβαίως, υπάρχει μια πολιτική συνθήκη την οποία βλέπουμε, έχω όμως την πεποίθηση ότι εδώ πρόκειται για μια διαφορετική εκλογική μάχη από αυτή των Ευρωεκλογών, όπου ξέρετε ότι στις Ευρωεκλογές δεν κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει και πώς θα κυβερνήσει” τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

“Εντυπωσιάζομαι με τη σύγκλιση πια του ΣΥΡΙΖΑ προς τις δικές μας θέσεις και αυτό είναι μια πρόσθετη ένδειξη των δυναμικών που έχουν αναπτυχθεί στην κοινωνία και στο που αυτές οι δυναμικές θα πάνε στην κάλπη της 7ης Ιουλίου” σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.

“Νομίζω ότι η στάση μας απέναντι στην Τουρκία πρέπει να έχει διττό χαρακτήρα και νομίζω υπάρχει συναίνεση σε αυτό. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία υποχώρηση και από την άλλη πλευρά να κρατάμε διαρκώς ανοιχτούς τους πολιτικούς και διπλωματικούς διαύλους με τη γείτονα χώρα που βρίσκεται σε ένταση την περίοδο αυτή” τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

“Θα έπρεπε αυτά που παρουσιάζουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν. Τώρα μπροστά μας είναι μια άλλη κατάσταση, που απαιτεί η οικονομία μια νέα πνοή ανάπτυξης και δημιουργίας και αυτό δεν μπορεί να έρθει με μεγάλες φορολογίες, δεν μπορεί να έρθει με κράτος δύσπιστο ιδεολογικά απέναντι στον ιδιωτικό τομέα και με αγκυλώσεις ιδεολογικές και πολιτικές. Γι’ αυτό χρειάζονται είναι απαραίτητο να κυβερνήσουν αυτοί που ξέρουν και μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία και πιστεύουμε ότι είμαστε εμείς. Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, πράγματι η Τουρκία συντηρεί μια ένταση επί πολλούς μήνες. Γιατί δεν έχει άλλη επιλογή πια γιατί θέλει να είναι παρούσα στις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά ταυτόχρονα δεν θέλει και τους κανόνες του παιχνιδιού” είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.