Quantcast
Αβεβαιότητα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ - Θα πάρουν τα χρήματα που κατέβαλαν στα διαγνωστικά κέντρα; - enikonomia.gr
share

Αβεβαιότητα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – Θα πάρουν τα χρήματα που κατέβαλαν στα διαγνωστικά κέντρα;

δημοσιεύτηκε:

“Οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται κανονικά και από τα διαγνωστικά κέντρα από χθες το απόγευμα. Το υπουργείο έδειξε αντανακλαστικά, κάναμε ότι μπορούσαμε στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Η ιστορία να προκαταβάλει τις εξετάσεις που ήταν συνταγογραφημένες και μετά να πηγαίνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος να αποζημιώνεται. Αυτό έληξε γιατί δεν εξυπηρετούσε κανέναν και πολύ παραπάνω τον ασφαλισμένο” δήλωσε στην εκπομπή “Πρωινή Βάρδια” με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός.

Ερωτηθείς ο κ. Βαρδάρος αν οι ασφαλισμένοι που πήγαν πριν από την λήψη της απόφασης επίλυσης του θέματος με τα διαγνωστικά και κατέβαλαν το 85%, θα λάβουν τα χρήματα πίσω τόνισε “είναι ιδιαίτερα προβληματικό αυτό, δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Θα δούμε αν υπάρχει τρόπος. Είναι πολύ δύσκολο”.

“Εμείς εξαρχής είχαμε διαφωνήσει με τους συναδέλφους για το μέτρο αυτό, να πληρώνει ο ασθενής. Δεν μας φταίει σε τίποτα ο ασθενής. Υπήρξαν κάποιες ακραίες φωνές” είπε ο Γρηγόρης Σαραφιανός, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.