Quantcast
Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση των θέσεών μας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα: Καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση των θέσεών μας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η υπεράσπιση εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως του Πολεμικού μας Ναυτικού καταξιώνεται τόσο περισσότερο, όσο είναι γνωστό ότι τα σύνορά μας αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζονται επακριβώς δίχως ίχνος αμφισβήτησης, δίχως να υπάρχουν γκρίζες ζώνες από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αυτό πρέπει να το αντιληφθεί η φίλη, γειτονική μας Τουρκία” δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος,μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης του Στόλου.

“Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί της αλλά αυτό προϋποθέτει πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, προϋποθέτει σεβασμό των συνόρων γενικότερα. Από αυτό εξαρτάται και η δική της πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον βεβαίως την επιθυμεί” τόνισε.

“Προς την κατεύθυνση αυτή εμείς οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως προς την κατεύθυνση αυτή είναι κοντά μας πλέον και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Πέραν τούτου, θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά τι ισχύ όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Είναι γνωστό ότι η ΑΟΖ οριοθετείται με βάση τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, δηλαδή της Συνθήκη; του Montego Bay του 1982, οι οποίες είναι σαφείς και δεσμεύουν όλους. Είναι δεσμευτικό για όλους, ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν προσχωρήσει στη Συνθήκη αυτή. Διότι, η ως άνω Συνθήκη παράγει γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που δεσμεύουν όλους” πρόσθεσε.


Επισήμανε, επίσης, ότι ως προς την υπεράσπιση αυτών των θέσεων δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση και κατέληξε: «η υπεράσπιση αυτών των αρχών αποτελεί από την πλευρά μας υπεράσπιση και της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας. Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη, χωρίς κανένα υπολογισμό κόστους, αυτή τη δέσμευση».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.