Quantcast
Με τη Realnews που κυκλοφορεί: «Άνθρωπος μεθόριος», το βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου - enikonomia.gr
share

Με τη Realnews που κυκλοφορεί: «Άνθρωπος μεθόριος», το βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου

δημοσιεύτηκε:

«Άνθρωπος μεθόριος», ένα συγκλονιστικό βιβλίο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, για τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα και για τη συνάντηση με τον Θεό, εκτάκτως σήμερα με τη Realnews.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Βιογραφικό του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος σπού­δασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσα­λονί­κης, και έκανε μετα­πτυ­χιακές και διδακτορικές σπουδές στην Αστροφυσική, την Μηχανο­λογία και την Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Harvard και το ΜΙΤ. Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης σε νοσοκομεία της Βοστώνης, στον τομέα της Αιμοδυναμικής της καρδιάς και των αγγείων και ως επιστημονικός σύμβουλος φημισμένων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας

Σπούδασε Θεολογία στη Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και είναι διδάκτορας της Βιοηθικής, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι επίτιμος διδάκτορας της Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπι­στημίου Αθηνών και επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας.

Το έτος 1993 ίδρυσε το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθι­κής και Δεοντολογίας, του οποίου είναι έκτοτε και πρόεδρος, από δε το 1998 μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Βιο­ηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, του Εθνι­κού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας.

Στο κοινωνικό επίπεδο, εκτός από την ευρεία του δράση στον τομέα του πολιτισμού και της αντιμετώπισης της φτώχειας, το έτος 2010 ίδρυσε την πρώτη μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα με το όνομα ΓΑΛΙΛΑΙΑ, η οποία διαθέτει πρότυπο Ξενώνα και περιθάλπει ασθενείς προχω­ρημένου σταδίου, κυρίως καρκι­νοπαθείς και πάσχοντες από νόσο του κινητικού νευρώνα.

Μητρο­πολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη το 2004.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.