Quantcast
Τσίπρας: Η ΝΔ έχει κάνει deal στο Ελληνικό - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η ΝΔ έχει κάνει deal στο Ελληνικό

δημοσιεύτηκε:

Για παρασκηνιακή συμφωνία κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού.

«Και εκεί deal έχουν κάνει. Ο κ. Μητσοτάκης μας κατηγορούσε μέχρι χθες με την ανοχή της εταιρείας, ενώ εμείς έχουμε τελειώσει όλη τη διαδικασία. Το πήραμε ένα σκέτο οικόπεδο, αλλάξαμε όμως τη σύμβαση και είπαμε ότι θα υπάρχει και πράσινο, την κυρώσαμε στη Βουλή και φέραμε το ΠΔ, ο παραχωρησιούχος καθυστερεί εδώ και 5 – 6 μήνες, παίζει κατενάτσιο. Βγαίνει ο παραχωρησιούχος και λέει ότι δεν τις θέλω αυτές τις αποφάσεις, θέλουμε άλλες. Αυτό το κάνουν γιατί και σε αυτό έχει κάνει deal , αν κερδίσει τις εκλογές να αλλάξει η σύμβαση και να δώσει περισσότερο μπετόν και λιγότερο πράσινο και περισσότερα κέρδη στον ιδιώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Δεν έχω τίποτα με την υγιή επιχειρηματικότητα, όσο θα κυβερνάμε σε αυτόν τον τόπο η υγιής ιδιωτική επιχειρηματικότητα, θα έχει πάντα θέση δίπλα στην κυβέρνηση η οποία θα σχεδιάζει την πορεία του τόπου αλλά όχι να τα ξεπουλάμε όλα για να κάνουμε χατίρια και deals με τους ιδιώτες», πρόσθεσε.


Όπως υποστήριξε, «γυρνάμε ξανά πίσω σε ένα μοντέλο που λεηλάτησε τη χώρα. Η χώρα λεηλατήθηκε γιατί κάποιες μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες είχαν την πρόσβαση στις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου και στις μεγάλες συμφωνίες για να ξεζουμίζουν το ελληνικό δημόσιο. Αυτό που ονομάζουν ισχυρή ανάπτυξη είναι ανάπτυξη για τους ισχυρούς.Η χώρα χρειάζεται δίκαιη ανάπτυξη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.