Quantcast
Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για εμάς απόλυτα σεβαστή”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, λίγο μετά την ανακοίνωση της επίσημης εκτίμησης της Singular Logic για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη για να συμπληρώσει πως η ανταλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Όπως είπε, “θα σεβαστώ στην πράξη τη λαϊκή βούληση και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναλάβω όσα έκανε ο προκάτοχός μου, αύριο θα υποδεχτώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου για να παραδώσω το πρωθυπουργικό γραφείο”.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ “που έδωσαν έναν δύσκολο αγώνα και γενναίο αγώνα”, ενώ ευχήθηκε η επάνοδος της ΝΔ στη διακυβέρνηση να μην γίνει αφορμή ρεβανσισμού και εκδικητικότητας”. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αγωνιστεί και να το αποτρέψει αυτό.

Με το κεφάλι ψηλά αποδεχόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, γιατί η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που παραλάβαμε, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως υπογράμμισε, η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή, “το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί”.

Αναφερόμενος στις αιτίες του σημερινού αποτελέσματος, ανέφερε πως μία εξ’ αυτών είναι ενδεχομένως ότι “δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε το κόμμα μας”. Το αποτέλεσμα, τόνισε, μας καθιστά τη μεγάλη δύναμη της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, “είναι εντολή μετασχηματισμού μας σε μία μεγάλη παράταξη, σε ένα σύγχρονο αριστερό, δημοκρατικό, προοδευτικό κίνημα με δεσμούς στην ελληνική κοινωνία”, και συμπλήρωσε πως “θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ”.

Και συμπλήρωσε: “Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη”.

Σήμερα κλείνει για εμάς ένας μεγάλος και δύσκολος κύκλος, θα αποτιμήσουμε συλλογικά και με νηφαλιότητα και τα σωστά και τα λάθη, και “δεν θα αρνηθώ και προσωπικά τις ευθύνες που μου αναλογούν”. “Στη ζωή μου και στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος αγωνίζεται μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίσει να μάχεται”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: “Θα είμαστε εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον όμορφο αγώνα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.