Quantcast
Κομισιόν: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt» παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Frans Timmermans, αναλύοντας εκτενώς το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της γραφειοκρατίας και επανεξέταση όλων των ευρωπαϊκών κανονισμών σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Φυσικά, ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το ελληνικό ζήτημα, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου. Ο Γερμανός αξιωματούχος απαντώντας στη σχετική ερώτηση σημείωσε πως επί της ουσίας η πρόοδος που έχει καταγραφεί είναι μικρή και πως οι διαδικασίες θα πρέπει να επιταχυνθούν:

« Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη από πραγματική πρόοδο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί αυτό δυνατό», υπογράμμισε ο Frans Timmermans και προσέθεσε απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα: «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Αν δουλεύεις σε ένα plan B, ουσιαστικά έχεις εγκαταλείψει το plan Α».

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.