Quantcast
Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές - Οι δηλώσεις, οι παρουσίες που ξεχώρισαν και η χωροταξία της Βουλής - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές – Οι δηλώσεις, οι παρουσίες που ξεχώρισαν και η χωροταξία της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε ηορκωμοσία των νέων βουλευτών. Στη Βουλή εκπροσωπούνται έξι κόμματα, η Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με 86, το Κίνημα Αλλαγής με 22, το ΚΚΕ με 15, η «Ελληνική Λύση» με 10 έδρες, η «Μέρα 25» με 9 έδρες. Τα θεωρεία της Βουλής γέμισαν από συγγενείς και φίλους των βουλευτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την ορκωμοσία.

Η χωροταξία της Βουλής – Επιστρέφει στην πρώτη σειρά το ΚΙΝΑΛ – Στα… ορεινά Βελόπουλος και Βαρουφάκης

Η επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής στην πρώτη σειράεδράνωντης αίθουσας της Ολομέλειας χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη αλλαγή του χωροταξικού της νέας Βουλής.

Η ορκωμοσία των βουλευτών οι οποίοι προέκυψαν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αρχίσει σήμερα στις 11 το πρωί, με τα “πρωτάκια” να προσέρχονται από νωρίς σήμερα στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Προεδρείου, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 158 σε σύνολο 300, θα καταλάβουν τις δύο δεξιές πτέρυγες αλλά και όσες γειτονικές θέσεις απαιτούνται. Στα κεντρικά μπροστινά έδρανα θα καθίσουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ακριβώς δίπλα τους η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και στα άκρα αριστερά, στην παραδοσιακή του θέση θα καθίσει το ΚΚΕ.

Οι βουλευτές των ΜΕΡΑ 25 και ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, όπως συμβαίνει πάντα με τα μικρότερα κόμματα, θα “εγκατασταθούν” στα ορεινά, με τους βουλευτές του Κυριάκου Βελόπουλου να καταλαμβάνουν τα έδρανα που είχε το ΚΙΝΑΛ και τον Γιάνη Βαρουφάκη με τους βουλευτές του να παίρνουν τα έδρανα που χρησιμοποιούσε το Ποτάμι.

Μητσοτάκης: Καλή δύναμη σε όλους μας – ΒΙΝΤΕΟ

“Καλή δύναμη σε όλους μας” είπε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Βουλή για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Βελόπουλος: Δουλειά και όχι λόγια – Τι είπε για τον κ. Τασούλα – ΒΙΝΤΕΟ

“Δουλειά, δουλειά, δουλειά, όχι λόγια μόνο πράξεις” τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος προσερχόμενος στη Βουλή για την ορκωμοσία.

“Εύχομαι στον κ. Τασούλα ως πρόεδρος της Βουλής να είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων” πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:



Με τη Δανάη Στράτου στο πλευρό του έφθασε ο Βαρουφάκης στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του,Δανάη Στράτου και μαζί με όλη την Κ.Ο. του MέΡΑ 25 έφθασε πριν από λίγο στη Βουλή ο επικεφαλής του κόμματος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Υπάρχει μία λαϊκή ετυμηγορία, ξεκινάμε μία νέα κοινοβουλευτική περίοδο που θα είναι πολύ σκληρή», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Ένα νέο κεφάλαιο στη χρεοδουλοπαροικία της χώρας, εμείς είμαστε εδώ για να πούμε «ναι» σε όλα αυτά που θεραπεύουν τη χώρα», είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης.

Δείτε το βίντεο:


Η εγκυμονούσα βουλευτής που έκλεψε την παράσταση στην ορκωμοσία και η εντυπωσιακή Νόνη Δούνια

Αρκετές ήταν οι παρουσίες που εντυπωσίασαν κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας. Η Νόνη Δούνια τράβηξε τα βλέμματα, καθώς φορούσε ένα λιτό μοβ σύνολο, πουκάμισο με παντελόνι το οποίο συνόδευε με κίτρινη τσάντα- φάκελο ενώ είχε τα μαλλιά της πιασμένα ψηλά σε αυστηρό σινιόν.


“Λίγα λεπτά πριν από την ορκωμοσία! Στιγμές κομβικές και συγκίνησης!! Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά όλους για την εμπιστοσύνη σας” έγραψε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου και ανέβασε μία φωτογραφία της στον λογαριασμό της στο facebook.

Η κ. Ευθυμίου επέλεξε ένα μπλε φόρεμα, που αναδείκνυε την κοιλίτσα της. Η βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης διανύει τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.