Quantcast
Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Εμμονή της ΝΔ σε ένα ξεπερασμένο σχέδιο για τη ΔΕΗ - Θα χαντακώσει περαιτέρω την εταιρεία - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Εμμονή της ΝΔ σε ένα ξεπερασμένο σχέδιο για τη ΔΕΗ – Θα χαντακώσει περαιτέρω την εταιρεία

δημοσιεύτηκε:

“Επιβεβαιώνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση που προωθεί μια νεοφιλελεύθερη αντιμεταρρύθμιση. Το πιο τελευταίο είναι η ουσιαστική ακύρωση, μέσω της υπαγωγής σε άλλες υπηρεσίες, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο αν θυμηθεί τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης σε επιχειρηματίες του τουρισμού προεκλογικά και τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους” τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανίας Κασίμη.

Σχετικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά “βλέπω μια εμμονή σε ένα ξεπερασμένο σχέδιο που είχε προσπαθήσει να εφαρμόσει η ΝΔ έως το 2014. Δεν έχει αντιληφθεί όλες τις θεσμικές αλλαγές που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα στην απελευθέρωση της αγοράς. Σήμερα είμαστε η 9η χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Έχουν μπει οι βάσεις για το λεγόμενο target model. Αντί να κάτσει να δει αυτά και να δει και τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από λάθος κινήσεις και τον υπερδανεισμό, παίρνει από τα συρτάρια ένα παλιό σχέδιο που λέει ιδιωτικοποιήσεις”.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι “δεν ισχυρίζομαι ότι η οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ είναι καλή. Το θέμα είναι αν είναι ανατάξιμη και αν ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι η απαξίωση με τέτοιο τρόπο ώστε να πουλήσουμε κερδοφόρα κομμάτια της. Ποια είναι αυτά; Τα υδροηλεκτρικά που προφανώς τα θέλει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης και μέσω της απαξίωσης θα πιέσει να τα πάρει με χαμηλό τίμημα. Αυτό είναι ιδεοληπτική προσέγγιση της ΝΔ και αυτό θα χαντακώσει περαιτέρω την εταιρία”.


Σχετικά με τα ανείσπρακτα της ΔΕΗ και την κριτική που έχει δεχτεί και ο ίδιος ότι είχε δώσει εντολή μέχρι ένα χιλιάρικο να μην κόβεται το ρεύμα ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

“Όταν παραλάβαμε τη ΔΕΗ είχε εμφανιστεί το φαινόμενο ανείσπρακτων λογαριασμών λόγω του ότι είχαμε το ακριβότερο ρεύμα τότε και πολλοί δεν πλήρωναν. Και πάνω σε αυτό μπήκε και το χαράτσι των ακινήτων με αποτέλεσμα μια αδυναμία πληρωμής. Όταν πήγα στο υπουργείο υπήρχε μια άτυπη συνεννόηση της διοίκησης της ΔΕΗ με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία να αφήνουν ένα χρέος να μαζεύεται πριν κινηθούν για τις αποκοπές, περί τα 1.000 ευρώ. Εγώ ζήτησα να μπει μια διαδικασία δόσεων για να αντιμετωπιστεί και κάναμε τις 32 δόσεις που απέδωσαν. Μετά η ΔΕΗ κάνει την έκπτωση 15% στους καλοπληρωτές που εγώ το θεώρησα υπερβολή. Έλεγα να είναι μικρότερη η έκπτωση. Το θέμα με την ΔΕΗ είναι τι αλλαγές έκανε και με το προσωπικό της, πόσο γρήγορα αποδέσμευσε τους διευθυντές της προς συνταξιοδότηση κλπ”.

Αναφορικά με τις διαρροές για τα όσα συνέβησαν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σκουρλέτης είπε “έχουμε

κατακτήσει να συζητάμε ακομπλεξάριστα, ειλικρινά, ανοιχτά, δημοκρατικά. Δεν μπορώ να καταλάβω το να προκύπτουν επιλεκτικές διαρροές για κάποια γεγονότα που συνήθως δεν έχουν ζητηθεί. Δεν θέλω να μου επιβάλλουν την ατζέντα που θέλουν άλλοι”.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.