Quantcast
"Πυρετός" προετοιμασιών στη Βουλή - Στόχος η συζήτηση των πρώτων νομοσχεδίων να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου - enikonomia.gr
share

“Πυρετός” προετοιμασιών στη Βουλή – Στόχος η συζήτηση των πρώτων νομοσχεδίων να ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου

δημοσιεύτηκε:

Στόχος είναι η Βουλή να είναι έτοιμη, σε επίπεδο κοινοβουλευτικών επιτροπών, ώστε από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου να ξεκινήσει η συζήτηση και επεξεργασία των πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης.

Το Κοινοβούλιο εισέρχεται από σήμερα σε εντατικούς ρυθμούς , ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα (20,21,22 Ιουλίου).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αφού τα κόμματα ορίσουν τους βουλευτές που θα κατανεμηθούν στις Διαρκείς Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, θα προχωρήσει η συγκρότηση των Επιτροπών και η εκλογή των προεδρείων τους έως την Τετάρτη.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σχολίασε πως: «περιέργως θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε…», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου, το Σάββατο θα ανοίξει η συνεδρίαση με τις προγραμματικές δηλώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα ακολουθήσουν στο βήμα οι πρώτοι έξι ομιλητές που θα οριστούν από τα κόμματα.

Τις δύο επόμενες ημέρες, Κυριακή και Δευτέρα, έως την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα εναλλάσσονται στο βήμα μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές. Στόχος είναι εκτός από τους υπουργούς, να λάβουν τον λόγο και τουλάχιστον 10 υφυπουργοί.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.