Quantcast
Παππάς: Αναγκαία η δίκαιη ανάπτυξη, όχι η αλά καρτ εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων - enikonomia.gr
share

Παππάς: Αναγκαία η δίκαιη ανάπτυξη, όχι η αλά καρτ εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τη συνέχιση μιας πορείας προς τη δίκαιη ανάπτυξη. Όχι από αλά καρτ εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, με αφορμή συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία επενδύσεων, όπως του Ελληνικού κ.α.

Ο κ. Παππάς αναφέρει, ειδικότερα, ότι «η χώρα έχει εννέα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης. Έχει μια ολιστική στρατηγική για τη δίκαιη ανάπτυξη, συμφωνημένη με τους εταίρους, στην οποία ουδεμία αναφορά έχει γίνει εκ μέρους της ΝΔ. Η χώρα είναι πρώτη πανευρωπαϊκά στην απορρόφηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η χώρα έχει έτοιμα αναπτυξιακά εργαλεία, όπως ο ψηφισμένος νόμος για την αναπτυξιακή τράπεζα και το έτοιμο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν».

«Αντί αυτών», προσθέτει ο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέπουμε τη ΝΔ να χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης στο 3% από 4%, που έταζε προεκλογικά». «Τα πρώτα δείγματα γραφής δεν μας κάνουν καθόλου αισιόδοξους», τονίζει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.