Quantcast
Θάνου από τη Βουλή: Βίαιη, φωτογραφική και αντισυνταγματική η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού - BINTEO - enikonomia.gr
share

Θάνου από τη Βουλή: Βίαιη, φωτογραφική και αντισυνταγματική η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Βίαιη, φωτογραφική και αντισυνταγματική χαρακτήρισε η επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για την παύση όσων μελών της Επιτροπής είχαν θητεύσει σε κυβερνητικά όργανα ή υπάρχει υπόνοια για πολιτική επιρροή.

Εκτιμώντας ότι η ρύθμιση αφορά κυρίως στην ίδια επειδή είχε θητεύσει στο νομικό γραφείο του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας σήμερα στη Βουλή η κ. Θάνου ανέφερε ότι η αναδρομικότητα ως προς την διάταξη απαγορεύεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο ζητώντας απόσυρση της ρύθμισης ή μεταβατική διάταξη ώστε τα νυν μέλη να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.

Η κ. Θάνου απέρριψε εξάλλου τις αιτιάσεις της ΝΔ περί πολιτικής σύνδεσης της με την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας:«Δεν είναι λογικά και νομικά βάσιμο να υποστηρίζει κανείς πως αν κάποιος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο παίρνει την κομματική ταμπέλα».

Καταλήγοντας υποστήριξε ότι υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν υποθέσεις που διερευνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Πλήττεται το δημόσιο συμφέρον» υπογράμμισε κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην διερεύνηση τους ή και για παραγραφή.

Πηγή: Real.gr

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.