Quantcast
Γεωργιάδης: Τώρα που καταρρέει η σκευωρία για τη Novartis θα ψάξουμε ποιος την έστησε - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Τώρα που καταρρέει η σκευωρία για τη Novartis θα ψάξουμε ποιος την έστησε

δημοσιεύτηκε:

Με τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά άρχισε την παρέμβασή του στην Επιτροπή της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “τώρα που καταρρέει η σκευωρία για τη Novartis, θα ψάξουμε ποιος την έστησε και εκεί θα είναι ακόμη καλύτερη και πιο ζωντανή η συζήτηση από τη σημερινή”.

Αναφερόμενος στη διάταξη που εισηγείται για το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού είπε ότι “δεν υπάρχει νομική δέσμευση επί της ευρωπαϊκής οδηγίας. Το πνεύμα της ευρωπαϊκής οδηγίας είναι λιτό και σαφές. Κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής. Αυτό λέει η οδηγία και αυτό εφαρμόζουμε, γι’ αυτό και δεν έχει φωτογραφική διάσταση. Γι’ αυτό και πιάνει πρόσωπο που ήταν σύμβουλος νυν υπουργού της κυβέρνησης».

Εκείνη τη στιγμή υπήρξε διακοπή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον κ. Παππά και ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν κάνω διάλογο κ. Παππά. Μας τα διδάξατε αυτά 4 χρόνια και θα σας δείξουμε πόσο καλοί μαθητές είμαστε. Σας το έλεγα, θα τον πληρώσετε τον κοινοβουλευτισμό της πλειοψηφίας. Θα τα ξαναπούμε σε 4 χρόνια… Το σύμπαν εκδικείται, κύριε Παππά, όλα σε εσένα γυρίζουν. Φωνάζεις τώρα γιατί φεύγει από την επιτροπή η δική σου συνεργάτις, αυτή που την είχε νομική σύμβουλο και την διόρισες μετά στην επιτροπή ανταγωνισμού. Εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να διορίζετε τη μισή σας κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανεξάρτητη αρχή και να έρχεστε εδώ να το υπερασπίζεστε».

Τέλος, ο υπουργός υπενθύμισε ομιλία της Βασιλικής Θάνου του 2009 όταν ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών υποστήριζε ότι οι συνταξιούχοι δικαστικοί οφείλουν να μην αποδέχονται διορισμούς στο κράτος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.