Quantcast
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Όταν δείτε την πρότασή μας για την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα καταλάβετε τι σημαίνει ακομμάτιστη επιλογή - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Όταν δείτε την πρότασή μας για την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα καταλάβετε τι σημαίνει ακομμάτιστη επιλογή – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Θα έχω επικοινωνία με την κα Βεστάγκερ και θα της εξηγήσω αναλυτικά πώς οι επιλογές σας παραβίασαν βάναυσα την ευρωπαϊκή σας υποχρέωση να αποκομματικοποιήσετε την επιτροπή ανταγωνισμού. Θα της μιλήσω για το ποιόν της κυρίας Θάνου που έσπευσε μια μέρα μετά να διοριστεί σύμβουλος του πρωθυπουργού και να πάρει πίσω αυτά που έλεγε ότι οι δικαστές δεν πρέπει να υπηρετούν σε ανεξάρτητες αρχές παίρνοντας παχυλούς μισθούς. Θα της μιλήσω βέβαια και για υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού” τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή.

“Η διάταξη αυτή θα περάσει όσο και να φωνάζετε και η κ. Θάνου ό,τι και να λέει δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της επιτροπής. Λυπάμαι που στεναχώρησα την καλή σας φίλη αλλά αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Όταν δείτε την επιλογή μας για την ηγεσία της επιτροπής Ανταγωνισμού, τότε θα αντιληφθείτε τι σημαίνει πραγματικά ακομμάτιστη επιλογή σε μια τόσο κρίσιμη ανεξάρτητη αρχή. Λίγο υπομονή” υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το άσυλο

“Η επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί μια προοδευτική πολιτική. Το να μπορεί ένας φοιτητής να φοιτά στο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχουν πολλές νησίδες αριστείας. Εξαιρετικοί καθηγητές , εξαιρετικοί ερευνητές πολλοί πρόθυμοι φοιτητές που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες να μπορέσουν να διακριθούν. Κι αυτό που αποτελεί εξαίρεση εμείς θέλουμε να το κάνουμε κανόνα. Έχουμε κάποιες διακρίσεις αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με τη διεθνή κατάταξη των ελληνικών πανεπιστημίων” είπε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του στη Βουλή.

Αν αναβαθμίστηκε το ελληνικό πανεπιστήμιο, σίγουρα δεν οφείλεται σε ό,τι έγινε τα τελευταία 4 χρόνια, με τον υπουργό που έλεγε ότι η αριστεία είναι ρετσινιά. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα επιφανών καθηγητών που επέστρεψαν από το εξωτερικό αλλά έφυγαν πάλι γιατί δεν άντεξαν το πόλεμο που δέχτηκαν, κυρίως από την δική σας παράταξη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε :Οι ομάδες των μπαχαλάκηδων που εσείς υπερασπίζεστε πάνε και πλακώνουν στο ξύλο όποιον θέλουν με τον οποίο διαφωνούν.

“Μας κατηγορήσατε ότι νομοθετούμε με σπουδή. Συνηθίστε σε γρήγορους ρυθμούς νομοθέτησης. Οι εποχές της ραστώνης και της χαλαρότητας ανήκουν στο παρελθόν. Θα σας κουράζουμε λίγο παραπάνω, ίσως ως αντιπολίτευση θα θέλατε να ξεκουραστείτε λίγο, θα σας κουράζουμε λίγο παραπάνω να είστε εδώ στη βουλή να μας ελέγχετε από τον ρόλο που σας έχει κατατάξει ο λαός”, επεσήμανε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, για το θέμα της ΕΥΠ ο κ. Μητσοτάκης είπε: “Μην συγκρίνουμε βιογραφικά, δεν είναι τυπικό το ζήτημα. Αλλά ο κ. Ρουμπάτης, είχε πετύχει την αναγνώριση της ισοτιμίας του από τον ΔΟΑΤΑΠ όταν του αναθέσατε τα καθήκοντά του;”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.