Quantcast
Τσίπρας: Σας προκαλώ να συστήσετε εξεταστική επιτροπή για τη Novartis - Θα είναι το βατερλώ σας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Σας προκαλώ να συστήσετε εξεταστική επιτροπή για τη Novartis – Θα είναι το βατερλώ σας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Εγώ σας προκαλώ να συστήσετε εξεταστική επιτροπή για τη Novartis, για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Τι συνέβη με το φάρμακο, τι συνέβη με την υπερκοστολόγηση”, είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Θα την πατήσετε, όπως την πατήσατε με το να στείλετε τον Πολάκη για μία υπόθεση που καταφανώς δεν είχε να κάνει με προσωπικές διενέξεις με τον κ. Στουρνάρα ή με τον κ. Πουλή, τον πολιτευτή σας που κατηγορείται και είναι στη Δικαιοσύνη για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος. Θα είναι το βατερλώ σας διότι όλος ο ελληνικός λαός θα μάθει την αλήθεια για το τι έγινε τόσα χρόνια και με τη Novartis και με το ΚΕΕΛΠΝΟ και με όλα τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας”.

Απαντώντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο ο κ. Τσίπρας ανέφερε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που πήρε τον λόγο. Να τον ευχαριστήσω διότι με την παρέμβαση του ουσιαστικά επιβεβαίωσε όλα όσα λέμε περί προσχηματικότητας κολλήματος για την κ. Θάνου. Αυτό το κάνατε με δύο τρόπους, ο πρώτος διότι αναφερθήκατε στη δική σας θητεία στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού, ουδέν μεμπτό, αλλά εφόσον ένας δικαστής έχει τη δυνατότητα να καταλαμβάνει αυτή τη θέση, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτή η θέση δεν είναι μία θέση κομματικής επιλογής. Συνεπώς, ουδέν μεμπτό για τη κ. Θάνου επειδή κατείχε αυτή τη θέση. Το δεύτερο είναι ότι επί της ουσίας επιβεβαιώσατε ότι αυτό που σας προβληματίζει δεν είναι το αν κατέχει αυτή τη θέση έχοντας κομματική κρίση ή πολιτική κρίση, αλλά το τι έκανε όλο αυτό το διάστημα” και πρόσθεσε:

Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

“Κύριε αντιπρόεδρε δεν είμαι εγώ η αιτία που είστε εδώ αλλά ότι υπάρχει ένας νόμος με τον οποίο όλοι διαφωνούμε και εμείς σπεύσαμε να τον αλλάξουμε στη Συνταγματική Αναθεώρηση, είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και όλων όσων έχουν διατελέσει υπουργοί ή πρωθυπουργοί. Η Δικαιοσύνη και οι εισαγγελείς Διαφθοράς έστειλαν την υπόθεση Novartis στη Βουλή και έστειλαν χωρίς να ελέγξουν όλα τα πρόσωπα τα οποία είχαν διατελέσει σε υπουργικές θέσεις”.

“Στο θέμα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι πράγματι ένα ευαίσθητο και κρίσιμο ζήτημα και δεν αποτελεί δική μου επιλογή να αντιπαρατιθέμεθα εδώ. Αυτό που δεν κατανοώ είναι για ποιο λόγο επιμένετε σε ένα λάθος. Διότι εδώ υπάρχει τυπικό και ουσιαστικό πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις επέλεγαν για τη θέση αυτή ανθρώπους με γνωστή περπατησιά, γνωστή διαδρομή”, δήλωσε σχετικά με τον διοικητή της ΕΥΠ.

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.