Quantcast
ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τα ευρωπαϊκά κονδύλια - enikonomia.gr
share

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για τα ευρωπαϊκά κονδύλια

δημοσιεύτηκε:

«Ο πήχης για τη ΝΔ στη διαχείριση κονδυλίων είναι ψηλά, η προσπάθεια να τον χαμηλώσει φαίνεται αστεία», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑκαι σχολιάζει πως «αντί λοιπόν οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προσπαθούν με στοχευμένες διαρροές να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη παρουσιάζοντας εικόνα «καμένης γης» που δεν πείθει κανέναν, έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας την πολύ σημαντική παρακαταθήκη που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων». 

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει τι έπραξε επί διακυβέρνησης του στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αφορμή, όπως αναφέρει, την «αποκάλυψη» επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από απογευματινή εφημερίδα, «από αυτές που για όσους γνωρίζουν στέλνονται κατά δεκάδες σε όλα τα κράτη-μέλη σε τακτά χρονικά διαστήματα».

Συγκεκριμένα σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα μας κατέκτησε πολλές πρωτιές τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στο ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα “Σχέδιο Γιούνκερ” το διάστημα 2015-2019. Οι επιτυχίες αυτές έχουν τύχει ευρύτατης αναγνώρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τις αιρεσιμότητες στο ΕΣΠΑ που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, την αντίθεση έργων με ευρωπαϊκές οδηγίες και το πάγωμα των έργων περιβάλλοντος (νερού, λυμάτων, απορριμμάτων) και ψηφιακής πολιτικής που παραλάβαμε στις αρχές του 2015. Σήμερα έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εντάξεις έργων στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, πράγμα που δείχνει το κολοσσιαίο έργο που έγινε στα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά το Εξοικονομώ ΙΙ και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, τα σημαντικά αυτά προγράμματα που σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούνται κανονικά και προσφέρουν σημαντική ρευστότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι έχουν ήδη υλοποιηθείτα τελευταία χρόνια με απόλυτη επιτυχία, δύο αντίστοιχα προγράμματα (ενδιάμεσο Εξοικονομώ και ΤΕΠΙΧ), καλύπτοντας μετά από χρόνια κρίσιμες ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να συνεχίσει την υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και τον σχεδιασμό του επόμενου με βάση τις θετικές πρακτικές της κυβέρνησης μας». «Ήταν άλλωστε μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησής μας το γεγονός ότι κατάφερε να διασφαλίσει αυξημένους πόρους για την Ελλάδα για την επόμενη προγραμματική περίοδο κατά 8%, τη στιγμή που ο συνολικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός παρουσιάζει μείωση» προσθέτει. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει ότι «σε αυτή την κατεύθυνση προφανώς και από τη μεριά μας θα βοηθήσουμε να αντιμετωπιστούν καθυστερήσεις και εμπλοκές, που συχνά δημιουργούνται και από την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, με μόνο κριτήριο τη διαφάνεια και το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.