Quantcast
Πυρκαγιά στον Υμηττό: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες προς Καισαριανή - Καλύτερη η εικόνα - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πυρκαγιά στον Υμηττό: Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες προς Καισαριανή – Καλύτερη η εικόνα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Μάχη δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβέστες για να μην περάσει η φωτιά από την κορυφογραμμή του Υμηττού και κατευθυνθεί προς το δάσος της Καισαριανής.

Γι’ αυτό το λόγο, εκεί κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή την ώρα, οι άνεμοι έχουν κοπάσει, γεγονός που βοηθάει το έργο της κατάσβεσης, ενώ η εικόνα για την εξέλιξη της φωτιάς φαίνεται πως είναι καλύτερη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τα ξημερώματα.


Η φωτιά ξέσπασε στις 3:18 στην Παιανία σε δασική έκταση στους πρόποδες του Υμηττού και πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, φτάνοντας έως τις κεραίες στον Υμηττό. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Τα τρία άτομα όπου βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.




Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό, στο οποίο επιβαίνουν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, όπως και δύο ελικόπτερα του στρατού.



Άνοιξαν οι δρόμοι – Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς, έχουν δοθεί πλέον κανονικά στην κυκλοφορία και στις διασταυρώσεις υπάρχουν τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Φιλίππου: Ζημιές σε δύο σπίτια – Δεν κινδύνευσαν ζωές

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά και σημείωσε πως το ευτυχές είναι ότι δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος μέσα.

Ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται, τουλάχιστον από την πλευρά της Παιανίας και των Γλυκών Νερών και πλέον έχει πέσει ο αέρας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής έκανε έκκληση στον κόσμο να μην μεταβαίνει στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βαρδακογιάννης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά είναι καλύτερη.


Συγκλονιστική μαρτυρία για την πυρκαγιά

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής ο οποίος ανέφερε ότι περίπου στις 3:20 οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα ισχυροί. Όπως είπε μαζί με άλλους κατοίκους πήραν λάστιχα και άρχισαν να ρίχνουν νερό προκειμένου να σώσουν τα σπίτια, σημειώνοντας ότι την τελευταία στιγμή βοήθησαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να φύγει από το σπίτι του.

Ο κάτοικος τόνισε πως από μία κατοικία ακούγονταν εκρήξεις.







share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.