Quantcast
Τσακαλώτος: Θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, η άρση των capital controls - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, η άρση των capital controls

δημοσιεύτηκε:

Θετικό βήμα, το οποίο είχε προετοιμασθεί πλήρως από τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ο τομεάρχης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, την ανακοίνωση της κυβέρνησης για πλήρη άρση των capital controlsαπό την 1η Σεπτεμβρίου.

“Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών”, σημειώνει.

Η δήλωση του κ. Τσακαλώτου



“Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί.

Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν.

Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.