Quantcast
ΠΣΕ: Η άρση των capital controls θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις - enikonomia.gr
share

ΠΣΕ: Η άρση των capital controls θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Η άρση των capital controls θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και την υλοποίηση νέων επενδύσεων, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Ο σύνδεσμος χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls) από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και προσθέτει ότι ήταν ένα μέτρο που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις εμπορικές συναλλαγές των ελληνικών επιχειρήσεων με το εξωτερικό και αναχαίτισε τη δυναμική των ελληνικών εξαγωγών.

Θεωρούμε πως η αποκατάσταση στην κίνηση κεφαλαίων, συνεχίζει ο ΠΣΕ, θα δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες εξαγωγείς να διευρύνουν το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές ενώ θα συμβάλει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων αγορών στις προοπτικές της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, αναμένεται να συμβάλει στην εισροή νέων κεφαλαίων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας.

Η πλήρης άρση των capital controls, όπως σημειώνεται, αποτέλεσε πάγιο αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για αυτή τη θετική εξέλιξη.

«Η άρση των capital controls θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και την υλοποίηση νέων επενδύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.